sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Καθημερινότητα οι απόπειρες εξαπάτησης στο Αγρίνιο: Από την… Google μέχρι τις Τράπεζες

Εξαιρετική προσοχή χρειάζεται από πολίτες-επαγγελματίες

Καθημερινότητα πλέον έχουν καταστεί οι απόπειρες εξαπάτησης πολιτών και επαγγελματιών και στην πόλη του Αγρινίου, απο διάφορους επιτήδειους που επιχειρούν είτε με email, είτε με μηνύματα sms ή τηλέφωνα να αλιεύσουν προσωπικά στοιχεία ή να χρεώσουν υπηρεσίες ως δήθεν εκπρόσωποι διάφορων εταιριών.

Το agriniopress, δέχεται καθημερινά μηνύματα απο πολίτες που ζητούν να δημοσιοποιηθεί η προσωπική τους εμπειρία, ώστε να ενημερωθεί το κοινό και να αποφευχθούν περιπτώσεις εξαπάτησης.


Η πλέον πρόσφατη που έχει καταγραφεί στο Αγρίνιο, είναι απο μια εταιρία, που εκπρόσωποι της υποστηρίζουν ότι είναι απο την… Google και ζητούν 49 ευρώ, ώστε οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να “φαίνονται” στην συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης και στον χάρτη της. Καλούν απο τηλεφωνικό αριθμό της Αθήνας.

«Σας στέλνω για περιστατικό που συμβαίνει στην πολη τις τελευταίες μερες. Επιτήδειοι παίρνουν τηλ απο σταθερο και με την πρόφαση οτι είναι απο την Google ζητάνε χρήματα ,για την ακριβεια 49 ευρω .Τα χρήματα αυτα υποτίθεται ειναι τριετής συνδρομή ετσι ωστε να συνεχίσει να υπάρχει στο Google η καταχώρηση του καταστήματος καθως και το στιγμα στο χάρτη. Στην αρχη του παραμυθού λενε οτι εχουν παρει το τηλεφωνο απο την ενωση εμπορων Αιτωλοακαρνανίας. Τα χρηματα λενε θα περάσει απο το καταστημα ανθρωπος τους να τα παρει. Παρακαλώ να ενημερώσετε αν μπορειτε τους συναδέλφους και τους λοιπούς επαγγελματίες».

Τα παραπάνω περιγράφει γνωστός έμπορος του Αγρινίου.

Το κόλπο με τις Τράπεζες:

Αντίστοιχα, πολλές είναι οι περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω email , δήθεν απο Τράπεζες, όπου οι απατεώνες καλούν τον «πελάτη» να εισέλθει στο δικο τους περιβάλλον διαχείρισης, που προσομοιάζει με το περιβάλλον της Τράπεζας, με σκοπό να αλιεύσουν κωδικούς:

«Σου έρχεται ένα e-mail το οποίο με μία γρήγορη ματιά σου φαίνεται ότι έχει έρθει από τράπεζα, και συνήθως σου λέει είτε ότι ο λογαριασμός έχει απενεργοποιηθεί, είτε ότι η κάρτα θέλει ενεργοποίηση και διάφορα άλλα.

Πατώντας εσύ στο κουμπί που σε προτρέπει το email συνδέεσαι στη τράπεζα σου ηλεκτρονικά (ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις) και μετά από λίγα λεπτά ανακαλύπτεις ότι έχουν κάνει φτερά τα λεφτά που είχες στη τράπεζα.

Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα πως ξεχωρίζεις με μία δεύτερη ματιά ότι το email δεν είναι από τη τράπεζα, αν και προσωπική συμβουλή. ΠΟΤΕ μην πατάτε σε κουμπιά στα email ακόμη και αν είναι και από τη τράπεζα.

Παρακάτω είναι ένα email το οποίο μου ήρθε σήμερα, με τίτλο «Η πιστωτική σας κάρτα έχει αποκλειστεί προσωρινά!» και αποστολέα «Winbank Web Banking».

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε όμως καλύτερα το email έχει σταλεί από το παρακάτω email : winbnk@sogoshops.gr ενώ αν πατήσουμε το επικυρώνω μας βγάζει στην ιστοσελίδα https://sogoshops.gr/wp-includes/SimplePie/Net/gr/default.php

Κάνοντας μία απλή αναζήτηση ανακαλύπτουμε ότι το sogoshops.gr είναι ιστοσελίδα πώλησης ρούχων. Συνεπώς το email δεν είναι της τράπεζας σίγουρα. Πατώντας πάνω στο link όμως μας βγάζει σε μία σελίδα που είναι ίδια η ιστοσελίδα της Τράπεζα Πειραιώς και ένας ανυποψίαστος θα την πατήσει δίνοντας σε κάποιον τρίτο τους κωδικούς του Τραπεζικού του λογαριασμού».

Τηλέφωνα απο εξωτερικό

Κλήσεις σε κατοίκους του Αγρινίου, έγιναν σήμερα και απο τηλεφωνικούς αριθμούς του Ηνωμένου Βασιλείου (φωτο). Οποιος απαντήσει, ακούει ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα που σε οδηγεί, πιθανότατα σε μια προσπάθεια αλίευσης τραπεζικών – οικονομικών δεδομένων. Υποτίθεται πως πρόκειται για εταιρεία αξιοποίησης χαρτοφυλακίων μέσω διαδικτύου. Και σε αυτήν την περίπτωση, συνίσταται η επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές, αν και το φαινόμενο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και απαιτείται πάνω απ’όλα η επαγρύπνηση των πολιτών.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button