ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κατάσχεσαν το (ακατάσχετο) βοήθημα από άνεργο πυρόπληκτο στο Μάτι (video)

Του κάηκε το σπίτι, είναι άνεργος, αλλά και του κατάσχεσαν το (ακατάσχετο, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο) βοήθημα καθώς είχε χρέη λόγω του ΕΝΦΙΑ!

Ο άνθρωπος έχασε το μεγαλύτερο μέρος του επιδόματος, καθώς λόγω ανεργίας δεν μπόρεσε να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.


Το σπίτι του κάηκε ολοσχερώς από τη φωτιά στο Μάτι και ο ίδιος, φυσικά, έκανε αίτηση, όμως με έκπληξη διαπίστωσε ότι τα περισσότερα χρήματα αν και είχαν πιστωθεί, είχαν εξαφανιστεί από τον λογαριασμό του.

Μιλώντας, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι μαζί στις 7” είπε πως τα χρήματα κατασχέθηκαν, με το επίδομα να φαίνεται, πως δεν είναι τελικά, ακατάσχετο…

Δείτε το σχετικό βίντεο:

thecaller.gr

Απάντηση στο θέμα που προέκυψε με την κατάσχεση επιδόματος πυρόπληκτου στο Μάτι λόγω χρεών ΕΝΦΙΑ δίνουν πηγές της Ανεξάρτητης ΑΑΔΕ οι οποίες σημειώνουν ότι το ζήτημα έχει λυθεί.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν στο protothema.gr  συγκεκριμένα ότι «η κατάσχεση από την εφορία ήρθη» και ότι «το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή είτε το υπουργείο που πίστωσε το επίδομα (μάλλον το Υποδομών) είτε η τράπεζα, δεν χαρακτήρισαν “ακατάσχετο” το ποσό».

Το πρόβλημα προέκυψε διότι το ηλεκτρονικό σύστημα της εφορίας είναι «τυφλό» και δεν μπορεί να αναγνωρίσει τι ποσό είναι αυτό που πιστώνεται στο λογαριασμό αν δεν δηλωθεί.

Κατά τις πληροφορίες ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έδωσε εντολή στις εφορίες να είναι πιο προσεκτικές στο χειρισμό ανάλογων περιπτώσεων και ποσών, κοινώς να έχουν υπόψη τους ότι ενδέχεται να είναι επιδόματα τέτοιου είδους.

Επιπλέον, προς αποφυγή ανάλογων καταστάσεων εξετάζεται τις τελευταίες ώρες -σε επικοινωνία μεταξύ ΑΑΔΕ και Γενικής Γραμματείας υπουργείου Υποδομών- η λύση να αίρονται κεντρικά οι κατασχέσεις.

Με άλλα λόγια να αποστείλει η Γενική Γραμματεία Υποδομών τη λίστα με τους δικαιούχους του επιδόματος από την τραγωδία ούτως ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι δικαιούχοι με τα δικαιολογητικά στο χέρι για να άρουν ενδεχόμενες κατασχέσεις λογαριασμών.

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Οποια δικαιολογία και να δώσουν είναι ψέμματα. Η εντολή της εφορίας είναι πάγια και υφίσταται εις βάρος του λογαριασμού. Εάν το κατατιθέμενο ποσό είναι ακατάσχετο, είναι δουλειά της τράπεζας να το ελέγξει , δηλαδή, μισθός, σύνταξη, επίδομα. Ο συγκεκριμένος καταθέτης για να υπολογίζει ακατάσχετο 1250 σημαίνει οτι έχει κοινό λογαριασμό και εκεί έχει φροντίσει το Υπ. Οικονομικών να ανοίξει ορισμένα παραθυράκια για να αρπάζει τα χρήματα σε συνεργασία με τις τράπεζες. Στην προκειμένη περίπτωση τα θύματα είναι πολλά και ακόμα νωπά, οι παραιτήσεις αρκετές και η κατακραυγή μεγάλη γιαυτό και η ΑΑΔΕ, προκειμένου να δημιουργηθεί σάλος ανεκάλεσε την κατάσχεση. Στην πραγματικότητα δεν ανεκάλεσε τίποτα αφού δεν είχε προβεί σε καμμία κατάσχεση. Η τράπεζα παρανόμως είχε δεσμεύσει τα χρήματα. Οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορια χρειάζεσθε στην διάθεσή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button