Γεγονότα

Κατασκευή διοδίων στην παράκαμψη του Αγρινίου-τι δηλώνει η κοινοπραξία "Νέα Οδός"

koi-diodia-parakampsi1 Παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων της περιοχής Αγρινίου να μην υλοποιηθεί η πρόβλεψη για τη δημιουργία νέου σταθμού διοδίων στην παράκαμψη Αγρινίου, τελικά δεν εισακούστηκαν και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και τοποθετούνται τα πρώτα διόδια, μόλις περάσουμε τον κόμβο Παλαιομάνινας-Ρίγανης αμέσως μετά τον Αχελώο Ποταμό. 
       Από ότι φαίνεται στο δρόμο της ευρείας παράκαμψης του Αγρινίου, μήκους 34 χιλιομέτρων, που αποτελεί τμήμα της Ιονίας οδού, γίνεται απολύτως σαφές δηλαδή ότι τα διόδια θα λειτουργήσουν κανονικά, παρά τις όποιες προφορικές δεσμεύσεις υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια από υπουργούς διαφόρων κυβερνήσεων περί του αντιθέτου.
       “Να τονίσουμε ότι  η απόσταση είναι πάρα πολύ μικρή για να δικαιολογεί σταθμό διοδίων και θα είναι οικονομικά δυσβάστακτη για όλους τους Αιτωλοακαρνάνες και ταξιδιώτες. Πως είναι δυνατόν να αναπτυχθεί η Αιτωλοακαρνανία όταν οι κάτοικοι καλούνται να πληρώνουν δυσβάστακτα ποσά σε διόδια για τις μετακινήσεις τους.” γράφει το τοπικό blog xiromeronews.
 
Nα θυμίσουμε πως στην Ιόνια Οδό , όπως ειχε γίνει γνωστό τον Φεβρουάριο , προβλέπεται να  λειτουργήσουν δύο μετωπικοί σταθμοί διοδίων στο κομμάτι της Αιτωλοακαρνίας. Το κόστος θα υπολογίζεται με ηλεκτρονικά μέσα και θα είναι πλήρως ανταποδοτικό της απόστασης που κάποιος διήνυσε. Για την Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με επικοινωνία του agriniopress.gr με την Νεα Οδό, μετωπικοι σταθμοί διοδίων θα γίνουν στην Κλόκοβα και το Αγγελόκαστρο.  Ο σταθμος που κατασκευάζεται τώρα είναι αυτός στο ύψος του Αγγελοκάστρου (κοντά στον κόμβο της Ρίγανης) και σύμφωνα με την κοινοπραξία θα τεθεί σε λειτουργία όταν ολοκληρωθει το έργο, ή ένα μεγαλο κομματι αυτού.
Παράλληλα, θα λειτουργήσουν πλευρικοί σταθμοί διοδίων, σε πέντε ανισόπεδους κόμβους. Πρόκειται, για τους κόμβους στη Γαυρολίμνη, το Μεσολόγγι, στον Κουβαρά, την Αρτα και τον Γοργόμυλο.

koi-diodia-parakampsi2“Σαφώς και προβλέπεται η κατασκευή των υποδομών για τα διόδια από τώρα, αφού και αυτά είναι κομμάτι του έργου και κατασκευάζονται παράλληλα με τον δρόμο και τις υπόλοιπες υποδομές. Στην περιοχή του Αγγελοκάστρου μένει να γίνουν ακόμη και θέσεις πάρκινγκ, σταθμοί εξυπηρέτηση αυτοκινητιστών.

Όλα είναι συμβατικές υποχρεώσεις κατασκευής παράλληλα με το έργο. Το πότε προβλέπεται να λειτουργήσουν δεν μπορεί να ειπωθεί με ακρίβεια από τώρα,αφού  αυτό θα γίνει με την παράδοση του έργου ή όταν κομμάτι του δρόμου δοθεί σε κυκλοφορία”, αναφέρουν συγκεκριμένα στο agriniopress.gr οι υπεύθυνοι της κοινοπραξίας.
Nα σημειωθεί τέλος πως με τα σημερινά δεδομένα τα συγκεκριμένα υπό κατασκευή μετωπικά διόδια δεν θα επηρεάζουν τους κατοίκους του Αγρινίου. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close