Δυτική Ελλάδα

Καταπατημένες εκτάσεις στη λίμνη Αμβρακία που γίνονται χωράφια!

ΦΕΤΙΝΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ

Tα τελευταία χρόνια η κατάσταση γύρω από τη λίμνη Αμβρακία στην Παπαδάτου (Δήμος Ξηρομέρου) έχει επιδεινωθεί. Οι καταπατήσεις έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα και πυκνώνουν τα κρούσματα αυθαίρετων καλλιεργειών. 
Με την υποχώρηση των υδάτων, σημειώθηκε όργιο καταπατήσεων στις αποκαλυφθείσες εκτάσεις αυτές, οι οποίες κατά νόμον ανήκουν στο Δημόσιο και στις οποίες αυθαίρετα πληθώρα καλλιεργητών εγκατέστησαν αγροτικές καλλιέργειες.
Όπως επιβεβαιώνουν οι φωτογραφίες που απέστειλαν ευαισθητοποιημένοι για την προστασία του περιβάλλοντος, κάτοικοι της Παπαδάτου, που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και οι οποίοι μας γράφουν:
«Έλεος πια με  τη λίμνη Αμβρακία. Πρόσβαση δεν υπάρχει από πουθενά, άλλος κάνει το ρέμα χωράφι και πλημμυρίζει ο τόπος, άλλος ρίχνει τον δρόμο στο άλλο ρέμα κι άλλος οργώνει καταπατώντας όλο το πέλαγος….
Σπείρτε  και  τα  νερά  φυτρώνουν  ρύζια….
Ούτε μάτια βλέπουνε, ούτε αυτιά ακούνε, εκεί στον Αστακό, στο δημαρχείο Ξηρομέρου….»!

ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ (Ο  ΔΡΟΜΟΣ ΗΤΑΝ Η ΑΣΠΡΗ ΓΡΑΜΜΗ)

Να τονίσουμε ότι οι καταπατήσεις γύρω από τη λίμνη είναι παράνομες και πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. 

Οι τοπικές Αρχές, ο Δήμος Ξηρομέρου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και το ΥΠΕΚΑ πρέπει να συνεργαστούν και να επέμβουν άμεσα. 
Είναι υποχρέωση τους να υπερασπιστούν μια «προστατευόμενη» (αλλά συνεχώς βιαζόμενη) περιοχή Natura, όπως είναι η λίμνη Αμβρακία.

xiromeronews.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close