ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Κατάληψη στα Γυμνάσια Αγίου Κωνσταντίνου και Βόνιτσας-μαθητική πορεία στο Αγρίνιο (φωτο)

Κινητοποιήσεις σε σχολεία της χώρας ξεκίνησαν σήμερα οι μαθητές διαμαρτύρονται για μία σειρά αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, όπως η καθώς θέσπιση ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια ενώ ζητούν και την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στην περιοχή του Αγρινίου υπό κατάληψη τελεί το Γυμνάσιο του Αγίου Κωνσταντίνου ενώ κατάληψη έγινε και στο Γυμνάσιο Βόνιτσας.

Να σημειωθεί πως στο Αγρίνιο, λίγο πριν τις 11 π.μ., μαθητές προχώρησαν  σε πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται σε μία σειρά αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, όπως στη θέσπιση ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια ενώ ταυτόχρονα ζητούν επιτακτικά την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία.

Οι μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αρκετές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, αρχής γενομένης από την ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα απαιτείται ως προαπαιτούμενο για την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

«Θέλουν να βάλουν μια ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια! Μα τελικά γιατί να μας βάζουν τόσα εμπόδια στην προσπάθειά μας να μορφωθούμε, να αποκτήσουμε τη γνώση; Εμείς θέλουμε εφόδια για να γνωρίσουμε τον κόσμο, για να μπορέσουμε να σταθούμε αύριο στην κοινωνία, για να προσφέρουμε, για να δημιουργήσουμε! Και αυτά τα εφόδια δεν εξαρτώνται από το τι επάγγελμα θα επιλέξουμε! Άρα ας αγχωθούν πρώτα για το τι μας διδάσκουν και τι γνώσεις παίρνουμε στο σχολείο, και μετά για το πώς θα μπαίνουμε στο Πανεπιστήμιο» αναφέρει το Συντονιστικό των μαθητών.

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button