Δυτική ΕλλάδαΡοή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Κατακόρυφη άνοδος του ημερήσιου αριθμού εμβολιασμών με τις νέες γραμμές στην Αιτωλοακαρνανία

Ταλαιπωρία για πολίτες και πίεση στα Νοσοκομεία αλλά οι αριθμοί των εμβολιασμών σημείωσαν μεγάλη αύξηση

Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο θυμόσοφος λαός για καθετί νέο που εκκινεί και η πρεμιέρα των νέων εμβολιαστικών γραμμών στα Νοσοκομεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η ταλαιπωρία των πολιτών μεγάλη. Το αίτημα των υγειονομικών για ενίσχυση του προσωπικού των δύο ιδρυμάτων ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες πάγιο και απολύτως εύλογο. Ωστόσο, το γεγονός είναι ότι σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των εμβολιασμών χθες στην Αιτωλοακαρνανία «εκτοξεύθηκε».

Στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 601 εμβολιασμοί, στο Νοσοκομείο Αγρινίου 541 και στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου 370 εμβολιασμοί. 1.940 σε μία μέρα συνολικά.

Από την αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος έγιναν 43.135 εμβολιασμοί στην Αιτωλοακαρνανία και 10.349 είναι τα άτομα που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson για πρώτη φορά χθες χορηγήθηκε σε 50 άτομα. Μείωση παρουσιάζεται και στις ακυρώσεις για το Astra Zeneca στο ίδιο Ίδρυμα, με 71 άτομα να το λαμβάνουν χθες.

Σημειώνεται τέλος ότι από τα τέλη Μαΐου όλα τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-44, αλλά και για όλους τους ενηλίκους, όπως τόνισε μιλώντας σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button