Ελλάδα

Καταιγίδα φόρων μέχρι τέλη Δεκεμβρίου -Έρχονται «τσουχτερά» εκκαθαριστικά

epi-forologia-diloseisΤο ποσό των 29,2 δις. ευρώ σε φόρους πρέπει να καταβάλλουν έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι. Σχεδόν τα μισά από αυτά – 14,8 δισ. ευρώ- θα προέλθουν από το φόρο εισοδήματος, τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών, την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης και τα τέλη κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», οι φόροι για εισόδημα, ακίνητα, αυτοκίνητα, μισθωτές υπηρεσίες και εισφορά αλληλεγγύης ανεβάζουν τον “λογαριασμό” του επόμενου εξαμήνου για τους φορολογουμένους στα 14,83 δισ. ευρώ. Μαζί με τους έμμεσους φόρους το συνολικό ποσόν εκτινάσσεται στα 29,2 δισ. ευρώ. Συνολικά 2,5 εκατ. φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν 3,7 δισ. ευρώ για τον φόρο εισοδήματος.

Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι εμφανίζουν εισόδημα άνω των 35.000 ευρώ, κυρίως από ελευθέριο επάγγελμα και από μισθωτή εργασία σε συνδυασμό με ελευθέριο επάγγελμα, καθώς ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν είναι, μεσοσταθμικά, αυξημένος έως και 40%.

Τέλη Αυγούστου θα αναρτηθούν στο TAXIS τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, που θα πληρωθεί σε 5 δόσεις αρχής γενομένης από τέλη Σεπτεμβρίου. Όσοι έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση χρεών θα κληθούν να πληρώσουν τις δόσεις τους, ενώ στα τέλη Δεκεμβρίου έρχεται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button