Δυτική Ελλάδα

Καταγγέλλει το ΕΚ Αγρινίου, την επίθεση στην Μανωλάδα

Για “εργοδοτική ασυδοσία που στηρίζεται στην κυβερνητική πολιτική”, κάνει λόγο το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου καταδικάζοντας την επίθεση σε βάρος εργατών μεταναστών στη Μανωλάδα Ηλείας

“Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει σ’ όλους τους εργαζόμενους την άγρια δολοφονική επίθεση χτες σε βάρος δεκάδων μεταναστών εργατών γης από Έλληνες μεγαλοϊδιοκτήτες – εργοδότες και τους μπράβους τους , γιατί απαίτησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, στη Μανωλάδα της Ηλείας 

Για μια ακόμα φορά η εργοδοσία , στηριγμένη στις πλάτες της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής , δρα ασύδοτα χωρίς να λογαριάζει τις ζωές  των εργαζομένων και ιδιαίτερα των μεταναστών.
Αποδείχνεται  και πάλι ότι πάνω απ’ όλα βάζει το κέρδος και τα συμφέροντά της. 

Η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί έχουν τεράστιες ευθύνες αφήνοντας να οργιάζει η μαύρη εργασία σ’ όλους  τους τομείς και κλάδους, αφού με τα μέτρα και τους νόμους τους διαλύουν κάθε εργασιακό δικαίωμα.
Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, την προστασία και νομιμοποίηση των εργατών μεταναστών.
Ενωμένοι Έλληνες και ξένοι εργάτες μπορούν και πρέπει  να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αγωνιστικά, απαιτώντας τα δίκαιά τους , αλλά και την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.”


Καταγγέλλουν και οι οικοδόμοι

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας καταγγέλλει στην εργατική τάξη της περιοχής  τη δολοφονική επίθεση από ανθρώπους μπράβους της εργοδοσίας στους μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα Ηλείας.
Η απάντηση στους μετανάστες που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους  ήταν τα όπλα και οι πυροβολισμοί εν ψυχρώ , με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 35 εργάτες και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Συγκυβέρνηση και αρχές  έχουν σοβαρότατες ευθύνες γι’ αυτό το γεγονός  που δημιουργήθηκε στην περιοχή.
Καλούμε όλη την εργατική τάξη , Έλληνες και μετανάστες, να δυναμώσουν την πάλη τους μέσα από τα ταξικά σωματεία. Να μην επιτρέψουν το σύγχρονο δουλεμπόριο , σαν μια γροθιά να αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά συνολικά.”

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button