Ροή Ειδήσεων

Καταγγελία για την συμπεριφορά υπαλλήλου του Δήμου Μεσολογγίου σε έγκυο ρομά

koi-roma-ktel3Σοβαρή καταγγελία σε βάρος υπάλληλου της υπηρεσίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, έγινε από τον Σύλλογο ρομά της περιοχής.  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην σχετική καταγγελία η νεαρή ρομά, υπέστη μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς από υπάλληλο της Πρόνοιας, όταν θέλησε να ενημερωθεί-εξυπηρετηθεί για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου για το περιστατικό ενημερώθηκε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, που καλούνται, εφόσον οι καταγγελίες ευσταθούν, να λάβουν μέτρα.

Αναλυτικά η καταγγελία:

“Στις 10/5/2017 δημιουργήθηκαν προβλήματα μεταξύ ρομά και Πρόνοιας Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα νεαρή κοπέλα 19 χρονών πήγε στην υπηρεσία του δήμου για να φτιάξει το Κ.Ε.Α. Εκεί λοιπόν δήλωσε οτι είναι άνεργη και άστεγη έχοντας μαζί της τα δικαιολογητικά της και ο υπάλληλος της απάντησε ειρωνικά:  “αφού είναι έτσι γιατί είσαι έγκυος και δεν ρίχνεις το παιδί;”
Η κοπέλα κλαίγοντας πήγε και βρήκε τον πρόεδρο των ρομα και του είπε τι έγινε. Ο πρόεδρος ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο και τον δικηγόρο του δήμου , ο αντιδήμαρχος επενέβη και επιλήφθηκε του θέματος, όμως η κοπέλα έφυγε χωρίς να τακτοποιηθεί το θέμα της.
Αν δεν σταματήσουν τα φαινόμενα αυτά θα αναγκαστούμε να προβούμε σε μηνύσεις και αναφορές. Ντροπή και αίσχος για την συμπεριφορά ορισμένων και ειδικά προς την διευθύντρια της Πρόνοιας”
Την καταγγελία υπογράφει ο  πρόεδρος των ρομα Αλέξανδρος Μπέκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button