Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Καταγγελία Ένωσης Αστυνομικών Λευκάδας για την μεταχείριση διμοιρίας που βρέθηκε στην Πάτρα

Ακόμη μία καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λευκάδας δόθηκε στη δημοσιότητα και αυτή την φορά έχει να κάνει με τις συνθήκες διαβίωσης της διμοιρίας που κλήθηκε να κάνει υπηρεσία στους Μεσογειακούς αγώνες της Πάτρας.

Η διαμαρτυρία της Ένωσης την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Κώστας Κουντούρης και ο ΓΓ , Στάθης Καββαδίας χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, απαράδεκτο τον τρόπο μεταχείρισης των αστυνομικών:

“To Δ.Σ του Σωματείου μας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με την αντιμετώπιση συναδέλφων που στελέχωσαν τη διμοιρία Λευκάδας εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία την 25/08/2019 στους δεύτερους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες στην Πάτρα. κατόπιν έντονων παραπόνων των συναδέλφων διατάχθηκε η διμοιρία να εκτελέσει τα καθήκοντά της και να επιστρέψει αυθημερόν ενώ βάσει κανονιστικής διαταγής άνω των 160 χιλ. το προσωπικό πρέπει να τυγχάνει διανυκτέρευσης κάτι το οποίο , παρ΄ότι είναι αυτονόητο , πραγματοποιήθηκε μετά την παρέμβαση του Σωματείου.

Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι το υπ αριθμ. ΕΑ 20233 Υπηρεσιακό όχημα με το οποίο μετέβη η διμοιρία στην Πάτρα είχε χρησιμοποιηθεί την 05/08/2019 προκειμένου να μεταφέρει 42 παράτυπους μετανάστες από την Βασιλική Λευκάδος που πραγματοποίησαν απόπειρα εξόδου από τη χώρα, στην έδρα της Δ.Α Λευκάδας. Με μαρτυρίες συναδέλφων αλλά και του οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος οι μετανάστες βρίσκονταν σε άθλια ανθυγιεινή κατάσταση καθώς και κάποιοι από αυτούς είχαν εμετούς εντός του λεωφορείου. Το ανωτέρω υπηρεσιακό όχημα μετά την μεταγωγή ουδέποτε απολυμάνθηκε.

Είναι πραγματικά λυπηρό να απαιτούμε από τους συναδέλφους να εκτελούν τα καθήκοντά τους στο ακέραιο , ως είναι υποχρεωμένοι, αλλά να μην τυγχάνουν της πρέπουσας συμπεριφοράς ως άνθρωποι.

Ευελπιστούμε, χωρίς να έχουμε τάσεις να διοικήσουμε , οι ανωτέρω ενέργειες , οι οποίες είναι απλές και αυτονόητες να μη ξεχαστούν και στο μέλλον να διευθετηθούν για να μπορέσουμε όλοι να έχουμε αξιώσεις”.

lefkadapress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button