Δυτική Ελλάδα

Καταδικάζει τις απόψεις Φίλη ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλ/νίας «Δ. Ψαθάς»

ap-pontiaki-istoria1iiΟ  Σύλλογος  Ποντίων Ν. Αιτ/νίας «Δημ.  Ψαθάς»  , ύστερα  από  έκτακτη  συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου :

α) Εκφράζει  την  οργή και τη  θλίψη  του  για  όσα αναφέρθηκαν με  προσβλητικά  και απαξιωτικά  λόγια  από  τον  Υπουργό Παιδείας κ.ΦΙΛΗ  την  02-11-15.

β) Καταδικάζει   όλες  εκείνες  τις  πρακτικές,  που  αμφισβητούν  ευθέως  την  Γενοκτονία των Ελλήνων  Ποντίων  και  επισκιάζουν  την  προβολή  των αποδεδειγμένων  μαύρων  σελίδων της ιστορίας  του Ποντιακού Ελληνισμού.

γ) Εναντιώνεται  σε  κάθε  διαδικασία, που αποσκοπεί στην μη διεθνοποίηση αναγνώρισης  της Ποντιακής Γενοκτονίας, ιδιαίτερα όταν αυτή πραγματώνεται  μέσω υβριστικών, ανιστόρητων  και επιδερμικών απόψεων. Οι ιστορικές στιγμές του Ελληνικού Έθνους και ιδιαίτερα οι περίοδοι γενοκτονίας είναι  αναμφισβήτητα  γεγονότα  και  επιστημονικά   τεκμηριωμένα.

2.- Η Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό  Πόντο, βασισμένη  στην  διακήρυξη του  ΟΗΕ  του 1948,  νομοθετικά  καθιερώθηκε  από  το Ελληνικό Κοινοβούλιο με το Ν.2193/1994 και  ανακηρύχθηκε η 19η Μαϊου ως  ημέρα υπέρ μνήμης των 353.000 αδικοχαμένων θυμάτων. Ιστορικά το θέμα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου  και της Ανατολής όπως και των Αρμενίων και των Ασσυρίων είναι αποδεδειγμένο. Το 2006 το Ευρωκοινοβούλιο την  αναγνώρισε ως  έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Επίσης η ίδια απόφαση λήφθηκε  το 2007  από  τη συντριπτική πλειοψηφία του πλέον αρμόδιου παγκόσμιου επιστημονικού οργάνου η Διεθνής Ένωση  Ακαδημαϊκών για την μελέτη  των  Γενοκτονιών.

3.- Ως απόγονοι  των  Ελλήνων προσφύγων, του τμήματος των Ελλήνων που υπέστησαν  κυριολεκτικά τις ολέθριες συνέπειες  της  μικρασιατικής  καταστροφής, Απαιτούμε πολιτική εθνικής αξιοπρέπειας , σοβαρότητας και διεκδικήσεων για τις αλύτρωτες ιστορικές πατρίδες του Ελληνισμού  στον  Πόντο  και  της  Μικρά  Ασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button