Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κάρτα ημέρας ζητούν οι στρατιωτικοί για τα διόδια του Ακτίου

Επανέρχεται με επιστολή της στο θέμα της διέλευσης από τα διόδια του Ακτίου, η Ένωση Στρατιωτικών της Αιτωλοακαρνανίας (ΕΣΠΕΑΙΤ) , μετά από έγγραφα που έλαβε από το Υπ. Υποδομών και την Εγνατία οδό για το πάγιο αίτημα της μείωσης της χρέωσης για τη διέλευση από τα διόδια.

Οι στρατιωτικοί θέλουν την καθιέρωση και χρήση της “κάρτας ημέρας” και ζητά επίσημη τοποθέτηση από το αρμόδιο υπουργείο επί του συγκεκριμένου αιτήματος.

Το έγγραφο της Ενωσης:

“1. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) έγινε αποδέκτης εγγράφου από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών με το οποίο κοινοποιείται συνημμένα το (β) όμοιο έγγραφο της Εγνατίας οδού Α.Ε., ως απάντηση της (α) σχετικής επιστολής μας.

2. Συγκεκριμένα το έγγραφο της εταιρείας αναφέρεται στην κείμενη νομοθεσία λειτουργίας και υπαγωγής των διοδίων της υποθαλάσσιας σήραγγας ΑΚΤΊΟΥ καθώς και στην υφιστάμενη πολιτική χρέωσης, στοιχεία τα οποία ήδη γνωρίζουμε και δεν έχουν ουδεμία σχέση με τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα που έχουμε καταθέσει. Επίσης επισημαίνουμε ότι οι απαντήσεις της εταιρείας αφορούν, αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση του Υπουργείου και δεν μπορούν να ληφθούν ως απάντηση στην επιστολή μας.

3. Για αυτούς τους λόγους καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να τοποθετηθεί επίσημα στα εξής ερωτήματα που τέθηκαν από πλευράς μας:

α. Θα αναλάβει το Υπουργείο πρωτοβουλίες ώστε να εφαρμοστεί η <κάρτα ημέρας>;

β. Θα ληφθεί υπ’ όψιν από το Υπουργείο η ιδιαιτερότητα των στρατιωτικών σε σχέση με τις 24ωρες υπηρεσίες που εκτελούν;

4. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) παρακαλείται για την άμεση προώθηση της παρούσης στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και παράλληλα να αιτηθεί την πραγματοποίηση επίσημης συνάντησης για δια ζώσης συζήτηση του θέματος.

5. Το παρόν κοινοποιείται στους κ.κ. Βουλευτές καιτην Περιφέρεια Ηπείρου προς ενημέρωση σχετικά με την τελευταία εξέλιξη και ευελπιστούμε σε ενέργειες από πλευράς σας ώστε να υπάρχουν σύντομα θετικές εξελίξεις.
Αγαπητά μέλη της Ένωσης, σας βεβαιώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα πράξει ότι είναι δυνατόν με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων μας και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button