Γεγονότα

Κανένα θέμα με τον Σύλλογο αιμοδοτών Aγρινίου

epi-aimodotes

Στο αρχείο οι καταγγελίες για παράνομες αλλαγές στο καταστατικό του Συλλόγου και για κακοδιαχείριση. “Όλα έγιναν νομότυπα, ο Σύλλογος λειτουργεί άψογα” λένε οι Εισαγγελικοί λειτουργοί.

Τέλος, με Εισαγγελική βούλα μπαίνει στην ταλαιπωρία του πρώην προέδρου αλλά και μελών της προηγουμένης Διοίκησης του Συλλόγου εθελοντών Αιμοδοτών του Αγρινίου που μετά από καταγγελίες σε βάρος τους, κλήθηκαν να υπερασπιστούν την διάφανη λειτουργία του Συλλόγου, τόσο σε θέματα καταστατικής λειτουργίας, όσο και σε θέματα οικονομικής διαφάνειας.


Η πρώτη καταγγελία σχετίζονταν με δήθεν πλαστογραφία πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Αγρινίου στις 23 Ιανουαρίου του 2006, περί τροποποίησης άρθρων του καταστατικού του Συλλόγου, χωρίς αυτό, όπως καταγγέλθηκε ποτέ να συζητηθεί.

Η υπόθεση αυτή μετά την Εισαγγελική έρευνα τέθηκε στο αρχείο, αφού όπως προέκυψε η Γενική Συνέλευση συζήτησε το θέμα , όρισε Επιτροπή για τις αλλαγές στο καταστατικό και οι αλλαγές αυτές εγκρίθηκαν στη συνέχεια από το Μονομελές Πρωτοδικείο του Αγρινίου. Στην αναφορά μάλιστα του Εισαγγελέα αναφέρεται ρητά ότι “…ο καταγγέλλων αν και του ζητήθηκε να κάνει συμπληρωματική ένορκη εξέταση , όχι μόνον δεν προσκόμισε κάποιο στοιχείο προς απόδειξη των ισχυρισμών του αλλά αντίθετα δήλωσε πως δεν επιθυμεί πλέον την συνέχιση της ποινικής διαδικασίας.”

Η δεύτερη περίπτωση καταγγελίας ήταν πολύ πιο σοβαρή και έγινε από το ίδιο άτομο, που ήταν την επίμαχη περίοδο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου. Μόλις στις 20 Ιουνίου, μετά και την σχετική έγκριση του αντεισαγγελέα εφετών του Αγρινίου και η υπόθεση αυτή μπήκε στο αρχείο, όπως ακριβώς πρότεινε και ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών του Αγρινίου, που την χειρίστηκε.

Ειδικότερα μέσα από συνεχή υπομνήματα του καταγγέλλοντος, γίνονταν λόγος για “λήψη παράνομων και κρυφών οικονομικών ενισχύσεων” στον Σύλλογο από διάφορους δημόσιους φορείς την περίοδο 2005 και 2006 και “ενδείξεις κακοδιαχείρισης και τέλεσης του αδικήματος της απιστίας” από τον πρ. πρόεδρο του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών του Αγρινίου Χρ. Αμπλιανίτη καθώς και μελών του τότε Δ.Σ. του Συλλόγου.

Από την Εισαγγελική  έρευνα, δεν προέκυψε το παραμικρό. Ελέχθησαν οι λογαριασμοί του Συλλόγου και η κατάθεση των σχετικών ποσών-ενισχύσεων (από τον ΟΠΑΠ και τα Κρατικά Λαχεία) και σύμφωνα με την αναφορά του Εισαγγελέα, όλες οι καταθέσεις έγιναν με διαφανείς διαδικασίες και ειδικότερα η πρώτη  στον λογαριασμό του Συλλόγου στην Τράπεζα Αττικής. Στην δεύτερη περίπτωση το ποσό κατατέθηκε σε λογαριασμό του κ. Αμπλιανίτη που αμέσως αναλήφθηκε και κατατέθηκε στο λογαριασμό του Συλλόγου τον Μάρτιο του 2006.

Ο κ. Αμπλιανίτης στο πλαίσιο της Εισαγγελικής έρευνας δέχθηκε αμέσως να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διέθετε τότε, τόσο στην Εθνική, όσο και στην Εμπορική Τράπεζα. Μάλιστα στην περίπτωση της Εθνικής, η Τράπεζα δεν έδινε την σχετική άδεια και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου, πλήρωσε και 30 ευρώ από την τσέπη του για να ανοίξει και αυτός ο λογαριασμός. Για την κίνηση στους συγκεκριμένους λογαριασμούς κατέθεσαν ενόρκως διάφορα άτομα που είχαν κατά καιρούς καταθέσει κάποια ποσά, για τελείως άσχετους όμως και επαγγελματικούς λόγους του πρώην προέδρου.

Όλες τις παραπάνω καταγγελίες να σημειωθεί πως διέψευσαν ενόρκως και κατηγορηματικά όλα τα τότε μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Οι δε ισολογισμοί – απολογισμοί του Συλλόγου προϋπογράφονταν απ’όλους (σ.σ. και τον καταγγέλλοντα!)

Άνθρακες ο θησαυρός

Όπως απεδείχθη και από την δεύτερη Εισαγγελική έρευνα την επίμαχη περίοδο δεν προέκυψε τίποτε το μεμπτό και είναι χαρακτηριστικό ότι στην αναφορά επισημαίνεται πως ακόμη και ο χρόνος της καταγγελίας δημιουργεί απορίες, αφού “…ο μηνυτής ήταν επί μια και πλέον εικοσαετία μέλος του Συλλόγου και υπέβαλε την καταγγελία μόλις διαγράφτηκε από τον Σύλλογο”

Τονίζεται τέλος πως κρίνεται αβάσιμη η κρινόμενη καταγγελία και “συνεπώς δεν πληρούται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας ή υπεξαίρεσης ούτε κάποιου άλλου αδικήματος προβλεπόμενου και τιμωρούμενου είτε από τον Ποινικό Κώδικα , είτε από τον ειδικό ποινικό νόμο.”

Ο κ. Αμπλιανίτης  μετά την ταλαιπωρία που υπέστη έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος: “Δώσαμε και την ψυχή μας για τον Σύλλογο και τον κάναμε έναν από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα. Δουλέψαμε όλοι μαζί  πιστεύοντας στον σκοπό μας και το κάναμε αυτό κάθε μέρα για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να βοηθήσουμε δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Η Δικαιοσύνη απέδειξε αυτά που όλοι γνωρίζουν στο Αγρίνιο: Ότι διοικήσαμε τον Σύλλογο με διαφάνεια στη βάση του εθελοντισμού και είμαστε περήφανοι γι’αυτό.”.

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου, παρά τα όσα συνέβησαν πάντως δεν φαίνεται να θέλει να δώσει συνέχεια και να στραφεί δικαστικά κατά του καταγγέλλοντος, θέλοντας προφανώς να δώσει έτσι ένα τέλος στην ιστορία αυτή που ταλάνισε τον Σύλλογο ενώ έφτασε μέχρι και το κοινοβούλιο, μετά και  την κατάθεση σχετικής ερώτησης που -βιαστικά- κατέθεσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button