sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Καλούν σε κινητοποίηση στην πλατεία Δημοκρατίας οι νοσοκομειακοί ιατροί (φωτο)

Συνέντευξη τύπου από την Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας-δραματικές οι ελλείψεις

«Την Πέμπτη 14 Ιουλίου έξω από τα εξωτερικά ιατρεία στις 12, στα δύο νοσοκομεία θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις», ανακοίνωσε πριν από λίγο σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών της Αιτωλοακαρνανίας κ. Αραβανής.

Στην συνέντευξη τύπου μίλησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας, Μάκης Αραβανής, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Κώστας Καραγκούνης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Γιώργος Ντουντούμης. Στη συνέντευξη τύπου έδωσε το «παρών» και ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑ, Μιχάλης Κατσιγιάννης.


«Ακόμη, καλούμε όλους τους φορείς, σωματεία συνδικάτα σε μαζική σύσκεψη στο ΕΚΑ στις 18/7, προκειμένου να προχωρήσουμε σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Αγρινίου την Πέμπτη 21 Ιουλίου», πρόσθεσε.

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη λειτουργία της Καρδιολογικής αλλά και άλλων Τμημάτων έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Την ίδια στιγμή , η διοίκηση του νοσοκομείου παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική εικόνα, αφού νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων τονίζει πως «το Νοσοκομείο λειτουργεί πλήρως, προσφέροντας τις υπηρεσίες του αδιάλειπτα όπως και κατά το παρελθόν».

Στη συνέντευξη τύπου παρίστανται εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Ο Μάκης Αραβανής , πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αιτωλοακαρνανίας είπε πως η συνέντευξη παραχωρήθηκε  «προκειμένου να παρουσιάσουμε για άλλη μια φορά τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και έχουν φτάσει στο απροχώρητο με επίκεντρο τα δύο νοσοκομεία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα λέμε. Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει χειροτερεύσει με μια σειρά από τμήματα να λειτουργούν κάτω από το όριο η στο όριο ασφαλείας. Να πούμε εδώ ότι η κατάσταση στα δύο νοσοκομεία, είναι χρόνια με προβλήματα και παθογένειες.

Οφείλουμε να πούμε ότι η όξυνση των προβλημάτων και βλέποντας ότι δεν έχει γίνει καμία κίνηση από την κυβέρνηση, την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο, μας φέρνει σήμερα να ξαναβάλουμε τα ζητήματα στο επίκεντρο και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

Το νοσοκομείο του Αγρινίου δυόμιση χρόνια μετά την πανδημία βγαίνει με 15-18 γιατρούς λιγότερους με μια σειρά από τμήματα να υπολειτουργούν, με πιο οξυμένο το ζήτημα της χειρουργικής κλινικής».

Χαρακτηριστικά από τις οκτώ οργανικές θέσεις υπηρετούν τέσσερις,  ένας εκ των οποίων υπό συνταξιοδότηση. Το υπουργείο δεν έχει προχωρήσει σε καμία προκήρυξη. Ούτε η 6η ΥΠΕ για επικουρικό ιατρό. Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Για τη χειρουργική στο νοσοκομείο Μεσολογγίου ο κ. Αραβανής είπε ότι έχει μείνει ένας αναισθησιολογίας ώστε να μην μπορεί να καλύψει το τμήμα πάνω από 6-7 μέρες. Μέχρι στιγμής παρά τις δηλώσεις ότι θα υπήρχε λύση δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη..

Για το Νοσοκομείο Αγρινίου και την Παθολογική κλινική:

Λόγω αυξημένης νοσηρότητας μετά την πανδημία, έχουμε αυξημένη προσέλευση μέσο όρο 50-60 ασθενείς και με βάση το υπάρχον προσωπικό για 15 ημέρες το μήνα εφημερεύει ένας παθολόγος στα επείγοντα και ένας στην παθολόγους στην κλινική με 50-60 ασθενείς. Συνθήκες αντίξοες. Σημειωτέων, η πανδημία δεν έχει φύγει όμως.

Στην καρδιολογική κλινική υπάρχει υπερεφημέρευση.

Στη ΜΕΘ υπάρχουν 4 γιατροί ένας έχει υποβάλλει παραίτηση, οι εναπομείναντες δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν.

Στα επείγοντα υπάρχουν δύο κενές οργανικές θέσεις.

Στο αιματολογικό έχουν μείνει δύο γιατροί όπως και στο μικροβιολογικό.

Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, σε σύνολο θέσεων 48 υπηρετούν μόνο οι 26.

Έχουν απομείνει τρεις γιατροί στην χειρουργική. Στο νεφρολογικό δύο γιατροί, ενώ την καρδιολογική κλινική του Μεσολογγίου προσπαθούν να την καλύψουν με υπερεφημέρευση όλο το μήνα.

Στο Οφθαλμολογικό ένας συνταξιοδοτείται. Για τα υπόλοιπα τμήματα ή υπάρχει ένας γιατρός ή δεν υπάρχει κανένας γιατρός.

«Τα είχαμε αναδείξει το προηγούμενο διάστημα σε όλους», είπε ακόμη ο κ. Αραβανής και συμπλήρωσε:.

«Αν δεν προχωρήσουν άμεσα σε μαζικές προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις των τμημάτων θα έχουμε πρόβλημα δυσλειτουργίας το επόμενο διάστημα.

Δεν θα ανεχτούμε στο είτε να προχωρά σε εντέλλεσθε με περισσότερες εφημερίες που οδηγούν στην εξόντωση ή στη λύση των μετακινήσεων.

Τα δύο νοσοκομεία της περιοχής υπάρχει κοινωνική ανάγκη να υπάρχουν και να λειτουργούν. Να μην προχωρήσει στο όνομα της υποστελέχωσης καμία κατάργηση τμήματος και να ενισχυθούν. Την Πέμπτη 14 Ιουλίου έξω από τα εξωτερικά ιατρεία στις 12, στα δύο νοσοκομεία θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις.

Ακόμη, καλούμε όλους τους φορείς, σωματεία συνδικάτα σε μαζική σύσκεψη στο ΕΚΑ στις 18/7, προκειμένου να προχωρήσουμε σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Αγρινίου την Πέμπτη 21 Ιουλίου».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Κώστας Καραγκούνης μίλησε για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

«Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος αναστολής λειτουργίας βασικών κλινικών χειρουργική, μαιευτική, ορθοπεδική, γυναικολογική και ουρολογική και αυτό γιατί δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι.

Ο ένας δεν μπορεί να εφημερεύσει λόγω προβλήματος υγείας και μία που είναι σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια. Υπάρχει μία που μετακινείται από το Αγρίνιο και το Σεπτέμβριο τελειώνει το 6μηνο οπότε μάλλον δεν θα ξανάρθει. Πρέπει να ξέρουμε ότι το νοσοκομείο Μεσολογγίου εξυπηρετεί μία περιοχή από την Ορεινή Ναυπακτία μέχρι τον Μύτικα και ένα πληθυσμό γύρω στις 80 χιλιάδες.

Το 2021 εν μέσω πανδημίας και αναστολής διενεργήθηκαν γύρω στα 900 χειρουργεία, στα επείγοντα του νοσοκομείου προσήλθαν στο χειρουργικό τομέα 3.891 ασθενείς, στο ορθοπεδικό 2918 και στο παθολογικό και καρδιολογικό 5032 ένα σύνολο 11.841 άνθρωποι.Εμείς ζητάμε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού», ανέφερε ο κ. Καραγκούνης.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button