Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου: Σχολική γιορτή για το έπος του ’40 μέσα από την τέχνη (φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα “Η Αντίσταση των καλλιτεχνών και πως η τέχνη έπαιξε ρόλο στην Κατοχή 1941- 1944” με κεντρική ομιλήτρια την Επίκουρη Καθηγήτρια Σχολής Καλών Τεχνών κυρία Ράνια Σταθοπούλου, στο πλαίσιο της σχολικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου με πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Ι.Π. Μεσολογγίου και του 2ου Γενικού Λυκείου Ι.Π. Μεσολογγίου “Σχολή Ελληνικών Μαθημάτων”.

Με γλαφυρό ύφος και ολοκληρωμένη τεκμηρίωση, η εκλεκτή ομιλήτρια παρουσίασε μια όχι τόσο προβεβλημένη, αλλά σίγουρα ανεκτίμητης αξίας προσφορά… εκείνη των καλλιτεχνών – ιδιαίτερα στο χώρο της χαρακτικής – στην Αντίσταση του Ελληνισμού εναντίον των φασιστικών δυνάμεων του Άξονα… Η παρουσίαση ενθουσίασε, αλλά και συγκίνησε τους παριστάμενους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Με την παρουσίαση αυτή επιχειρήθηκε η προσέγγιση του έπους του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης μέσα από τη σκοπιά της Τέχνης.

“Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου ευχαριστεί τον Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου κο ΘεοδώρουΧρήστο και τον Υποδιευθυντή κο Μυλωνά Παναγιώτη για την πολύτιμη συνδρομή τους και το φωτογραφικό υλικό που μας παραχώρησαν για την εκδήλωση” αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση του σχολείου.

Φωτογραφικό υλικό:

https://gym-kall-mesol-new.ait.sch.gr/?p=228

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button