Δυτική Ελλάδα

Kάλεσμα του προέδρου της Τ.Κ. Μύτικα για τις ιχθυοκαλλιέργειες

koi-klouviaΚάλεσμα στους κατοίκους του Μυτικά, ώστε να παραστούν στο Δημοτικό Συμβουλιο Ξηρομέρου που στις 29 του μηνός συζητά το θέμα του νέου χωροταξικού σχεδιασμού των ιχθυοκαλλιεργειών, απευθύνει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κώστας Τζάλας

Στο κάλεσμα του ο κ. Τζάλας αναφερει:


«Αγαπητοί συμπατριώτες Μυτικιώτες. Σας ενημερώνω ότι την Κυριακή, 29/9/2013 και ώρα 07:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στον Αστακό τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο με πρώτο στην σειρά θέμα συζήτησης το:

«ΛΗΨΗ ΝΕΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΥΑ 2505/04.11.2011 ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΤΑΚΟΥ- ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ». 

Όλοι γνωρίζετε την πρόσφατη απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Μύτικα, η οποία εν ολίγοις συνοψίζεται στα εξής:

1. Γνωμοδοτεί ΑΡΝΗΤΙΚΑ για την εφαρμογή της ΚΥΑ 2505/4.11.2011 και για την ίδρυση νέας μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας ή επέκταση ήδη υπάρχουσας.

2. Προτείνει την σύσταση επιτροπής αγώνα ενάντια στην ΚΥΑ, που να απαρτίζετε από πρόσωπα που εκπροσωπούν τον Δήμο Ξηρομέρου και όλους τους φορείς-συλλόγους της Τ.Κ. Μύτικα.

Νιώθω επίσης την υποχρέωση να σας γνωστοποιήσω ότι με την επίμαχη αμαρτωλή ΚΥΑ η περιοχή μας Αστακός-Μύτικας-μέχρι Μαραθάκι-Κάλαμος-Καστός καθορίστηκε ως ζώνη ιχθυοκαλλιέργειας με την ονομασία Α3. Σημειώνω ότι η συγκεκριμένη είναι η μεγαλύτερη ζώνη ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι τεράστιες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, των 100 στρεμμάτων έκαστη, θα συρρεύσουν στην περιοχή μας για εγκατάσταση!!!

Με αυτά κατά νου και επειδή πιστεύω ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σοβαρό για την περιοχή μας, μιας και αλλάζει το αναπτυξιακό μοντέλο του τόπου μας, και έτσι από την τουριστική ανάπτυξη πάμε στην ανάπτυξη βιομηχανικού τύπου, σας καλώ όλους να παραβρεθείτε με κάθε μέσο στον Αστακό στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, την Κυριακή 29/9, ώρα 07:30 μ.μ. Πρέπει να δείξουμε έμπρακτα ότι η τοπική κοινωνία δεν θέλει αυτή την εξέλιξη και επιθυμεί ο τόπος μας να αναπτυχθεί τουριστικά, γιατί αυτό ταιριάζει στην πανέμορφη περιοχή μας.

Καλώ επίσης τους Προέδρους και τους κατοίκους της Δ.Κ. Αστακού και των Τ.Κ. Αρχοντοχωρίου, Κανδήλας και Βασιλόπουλου να ενεργοποιηθούν και αυτοί, γιατί στην παραλιακή διαδρομή Αστακός-Μύτικας-Μαραθάκι υπάρχουν μεγάλα κομμάτια της εν λόγω παραλιακής ζώνης που ανήκουν σε αυτά τα μέρη.

Τέλος ενημερώνω ότι ο εφησυχασμός είναι ο χειρότερος εχθρός μας. Ήδη έχουν ζητήσει επέκταση με σχετικές πρόσφατες αιτήσεις τους, τόσο η μονάδα στο Βαθιλιμιόνι Καλάμου όσο και η μονάδα στο Μύτικα.»

 

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button