Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου από την ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για την Υγεία, την Παρασκευή 26 Μαρτίου.

Το συλλαλητήριο θα λάβει χώρα στην Πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου στις 18:30.

Η ανακοίνωση:

«Συνάδελφοι βιοπαλαιστές αγρότες – αγρότισσες, κτηνοτρόφοι

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νίας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΕΚ Αγρινίου, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας και στο νομό μας, καλεί στη συγκέντρωση – συλλαλητήριο την Παρασκευή 26 Μαρτίου και ώρα 6.30 στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.

Ενώ έχει περάσει ένας χρόνος από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ η κατάσταση των δομών Υγείας και στο Νομό μας παραμένει ίδια και απαράλλαχτη, γίνεται ακόμη χειρότερη εξαιτίας της πίεσης που δέχονται από τα αυξανόμενα κρούσματα.

Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε όλο αυτό το διάστημα για την προστασία της υγείας του λαού στις πόλης και την ύπαιθρο, αλλά και των υγειονομικών, ενώ οι εμβολιασμοί προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας και με αφορμή τη διαμορφωθείσα κατάσταση, καταγγέλλει στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους την κατάσταση που επικρατεί και στο νομό μας στο χώρο της Υγείας.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου κυριαρχεί η έλλειψη ιατρικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού. Επίσης και τα κέντρα υγείας στα χωριά είναι υπο διάλυση σε καμία των περιπτώσεων δε μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις συνθήκες, αφού αυτά τα χρόνια με πολιτικές επιλογές οδηγήθηκαν στην απαξίωση και την υποστελέχωση με τρανταχτά παραδείγματα του Χαλκιοπουλου και Κατουνας ενώ και τα υπόλοιπα 9 λειτουργούν στις περισσότερες περιπτώσεις ως αγροτικά ιατρεία συνταγογράφησης .

Σα να μην έφταναν όλα αυτά χιλιάδες προγραμματισμένα ραντεβού στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ ακυρώνονται, προκειμένου να λειτουργήσουν και ως εμβολιαστικά κέντρα, των οποίων η στελέχωση γίνεται με μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού….

Ο λαός της Αιτ/νίας γνωρίζει πολύ καλά από την ίδια του την πείρα ότι παρά τα επικοινωνιακά τερτίπια, η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών επιλογών. Η κυβέρνηση χωρίς να παίρνει υπόψη της τις διεκδικήσεις των υγειονομικών αλλά και των εργατικών – λαϊκών σωματείων, εξακολουθεί να παίζει τη ζωή μας “κορώνα – γράμματα”, μένοντας προσηλωμένη στην εγκληματική πολιτική κόστους – οφέλους.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της Υγείας του λαού, πατώντας και στα νομοθετήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων που η ίδια επέκτεινε, επιτίθεται με μανία στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, εντείνει τον αυταρχισμό. Αυτό μαρτυρούν οι τελευταίες επιθέσεις αστυνομικών δυνάμεων, σε όποιον κινητοποιείται, που δεν είναι καθόλου τυχαίες, αλλά στοχεύουν και με τον αυταρχισμό να περάσουν την αντιλαϊκή πολιτική, να κλείσουν τα στόματα όποιων διεκδικούν και αγωνίζονται, να επιβάλουν την πολιτική «νόμος και τάξη», για να μην βρίσκει καμιά αντίσταση η πολιτική που οδηγεί σε φτώχεια και εξαθλίωση. Το αγροτικό κίνημα έχει μεγάλη και πικρή εμπειρία από την κρατική καταστολή, τα αγροτοδικεία, πρόστιμα, που στόχευαν στο σταμάτημα της δράσης του. Δεν πρόκειται να τα καταφέρουν και θα τους γυρίσει μπούμερανγκ»

Συνάδελφοι βιοπαλαιστές αγρότες – αγρότισσες, κτηνοτρόφοι

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όσοι συμφωνούν και συνυπογράφουν αυτήν την πολιτική είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις θα τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα και θα βάλουν φρένο στους δίκαιους αγώνες μας για ζωή με δικαιώματα για το ψωμί των οικογενειών μας.

Απαιτούμε:

• Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών υγείας της χώρας ώστε να μην μετατραπεί το σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου.

• Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική υγεία.

• Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

• Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών.

• Άμεση επίταξη των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.

• Την επαναλειτουργία όλων των δομών υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν.

• Μέτρα στήριξης των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και των Κέντρων Υγείας του νομού με πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.

Παλεύουμε ως αγροτικό κίνημα :

• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα και σε όλους όσοι πλήττονται από την πανδημία, το lockdown, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, από ζημιές, τον παγετό. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που δίνονται σε πληττόμενους συναδέλφους όταν την ίδια ώρα “μπουκώνονται” με δισεκατομμύρια ευρώ βιομήχανοι και μεγαλέμποροι. 32 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις και μόλις 350 εκατ. ευρώ για τον πρωτογενή τομέα

• Να δοθούν άμεσα και ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας και οικονομικής ζημιάς οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% στους αγρότες και κτηνοτρόφους που έχει πληγεί η παραγωγή τους από φυσικές καταστροφές ή νόσους.

• Μείωση κόστους παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο και να σταματήσουν οι αστείες δικαιολογίες ότι δεν το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες την ίδια στιγμή που έδωσαν φέτος 370 εκατ. ευρώ για επιστροφή φόρου πετρελαίου σε εφοπλιστές, κλινικές, ξενοδόχους

• Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μεροκάματο για την επιβίωσή μας.

• Επιδότηση των κτηνοτρόφων για αγορά ζωοτροφών οι οποίες έχουν αυξηθεί κερδοσκοπικά με πρόσχημα την καραντίνα.

• Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, με βάση τις προτάσεις των σωματείων των εκπαιδευτικών και των ενώσεων των γονέων για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και τη διά ζώσης εκπαίδευση».

‘Ολοι στο συλλαλητήριο που καλεί το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου την παρασκευή 26 Μαρτίου στις 6 κ 30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία του Αγρινίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button