ΑγρότεςΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κάλεσμα σε κοινό αγώνα από Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας

Καλεί σε κοινό αγώνα η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας. Η ανακοίνωση: 

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού Αιτ/νίας, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  10/01/2024 στη Λεπενού του Δήμου Αγρινίου, αποφάσισαν να διοργανώσουν συγκέντρωση – συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία  Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, τη Δευτέρα 22/01/2024 και ώρα 12:00, στην οποία θα πραγματοποιηθεί ομιλία από εκπροσώπους των αγροκτηνοτρόφων για τα προβλήματα του κλάδου και τις λύσεις που προτείνονται, όπως :


 • Άμεση αποκατάσταση της μειωμένης βασικής επιδότησης μεσοσταθμικά στο 22% σε όλους τους αγρότες, καθώς και της μηδενικής καταβολής για τα οικολογικά σχήματα του έτους 2023.
  Αόριστες υποσχέσεις για την αποπληρωμή τους σε μελλοντικό χρόνο με σημαντικές μειώσεις σε αρκετές περιπτώσεις (λόγω όρων και συνθηκών μη εφαρμοστέων) δεν αποτελεί λύση.
 • Αναθεώρηση της ΚΑΠ, ξεκινώντας άμεσα διαβουλεύσεις με τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες, ώστε να  διαμορφώσουμε μαζί τη νέα ΚΑΠ η οποία να βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες της πρωτογενούς παραγωγής και όχι στα συμφέροντα συγκεκριμένων λόμπι.
 • Λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και ύπαρξη πολιτικής βούλησης, ώστε να τερματιστεί η αυθαίρετη μείωση της τιμής του γάλακτος και οι συνεχόμενες  νοθείες στο εθνικό μας προϊόν, τη φέτα. Οι τρόποι αντιμετώπισης  υπάρχουν και είναι απλοί και εύκολοι στην εφαρμογή τους.
 • Άμεση ενεργοποίηση του ΑΡΤΕΜΙΣ 2 για όλη τη χώρα και προσδιορισμό και θέσπιση αναλογίας γάλακτος για την παρασκευή 1 κιλού τυριού φέτας.
 • Μείωση του κόστους παραγωγής (λιπάσματα, σπόρια, επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης και μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας).
 • Ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, ώστε να αποδοθούν τα βοσκοτόπια με δίκαιο τρόπο στους κτηνοτρόφους.
 • Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων και εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ ως προς τα νέα κλιματικά φαινόμενα και τις νέες ασθένειες, ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία όπου οι αποζημιώσεις είναι μηδενικές.
 • Ενημέρωση των πολιτών του νομού μας για τη συμβολή του πρωτογενούς τομέα στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
 • Εκδήλωση συμπαράστασης στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας.

Σε μια συγκυρία όπου παραμένουν τα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, όπως :

 • Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ
 • Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
 • Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Απαιτείται ενημέρωση και συσπείρωση όλης της κοινωνίας για την επίλυση των τεράστιων αδιεξόδων που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας παραγωγής και επηρεάζει τη ζωή και το μέλλον όλων μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ Ή ΑΛΛΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ.

Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων Ν. Αιτωλ/νίας

 

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button