Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Καλεί στη βάση του Ακτίου την Κυριακή το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

To Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, ανακοινώνει πως συνεχίζει και κλιμακώνει τον αγώνα «για να εκφραστεί μαζικά και μαχητικά η καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της εμπλοκής της χώρας μας σ’ αυτόν, στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς».

Καλεί παράλληλα στη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή, στην βάση του Ακτίου.


Η ανακοίνωση:

«Η περιοχή μας μπαίνει για τα καλά στο μάτι του κυκλώνα! Η ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου, με τα ιπτάμενα κατασκοπευτικά “Άβακς” που συμμετείχαν σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Συρία, στη Λιβύη, σαρώνοντας στόχους και συμβάλλοντας στον αμερικανοΝΑΤΟικό επιχειρησιακό σχεδιασμό, που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ρόλο στην επιτήρηση του εναέριου χώρου των Βαλκανίων, τώρα γι’ άλλη μια φορά καλείται να είναι σε ετοιμότητα ώστε να συμβάλει στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!

Ακόμη δεν στέγνωσε το μελάνι των υπογραφών της Νέας επιθετικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων την επέκταση τους στη χώρα μας, ήρθε το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ με βασικό στόχο την ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ, είτε αυτά αφορούν τον οικονομικό – ενεργειακό τομέα είτε τον στρατιωτικό – πολεμικό.

Η εμπλοκή της χώρας μας όχι μόνο δεν προστατεύει τον λαό, αλλά αντίθετα τον βάζει σε μεγάλους κινδύνους. Καλούμε τον λαό να προβληματιστεί: Με ποιον τρόπο συμβάλλει στην ειρήνη η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό πολεμικό ορμητήριο και θύμα αντιποίνων; Με ποιον τρόπο συμβάλλει στην ειρήνη η αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και πολεμικού υλικού στο “ουκρανικό μέτωπο”, στις δεκάδες αποστολές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ κατά άλλων λαών; Οι μύθοι τους έχουν καταρρεύσει.

Δυναμώνουμε την πάλη για να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις. Να σταματήσει, να ματαιωθεί οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός να μη σταλεί στις ιμπεριαλιστικές αποστολές.
Όλοι τώρα στον αγώνα! Καμία επανάπαυση!

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δίνουμε τη μάχη ενάντια στους δυνάστες, στους ληστές-ιμπεριαλιστές που σέρνουν τους λαούς στο πολεμικό σφαγείο. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας, που αντιστοιχεί στα συμφέροντα των λαών. Αυτό δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο στη σύγχρονη αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική δράση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
• Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων.
• Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις – ΟΧΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ
• Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00ΠΜ ΣΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ».

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button