Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Καλεί στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου

Στην απεργία της Πρωτομαγιάς, καλει το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου και Θέρμου.

Η ανακοίνωση:


«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η απεργία της Πρωτομαγιάς είναι η μέρα που μας θυμίζει το διπλό χρέος που έχουμε ως εκπαιδευτικοί: να τιμήσουμε όσους και όσες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά να μη σταματήσει να διεκδικεί τα κεκτημένα των προηγούμενων.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες των σπουδαίων αγώνων που δίνουν οι συνάδελφοί μας. Στη Γαλλία, τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη χώρα μας οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους εργαζομένους βγαίνουν στο δρόμο, παλεύουν, διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τους μαθητές τους.
Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος υπερασπίστηκε με σθένος τα εργασιακά του δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών:

• σταθήκαμε όρθιοι στην πανδημία και με όλα τα μέσα στηρίξαμε τους μαθητές μας, την ώρα που η κυβέρνηση δεν έδινε τα απαραίτητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
• αντιπαλέψαμε την κατηγοριοποίηση των σχολείων, αρνούμενοι να γίνουμε συμμέτοχοι στους διαχρονικούς αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς των κυβερνήσεων μέσα από τη λεγόμενη «αξιολόγηση της σχολικής μονάδας»
• παρά το ότι η κυβέρνηση με τραμπούκικες μεθοδεύσεις με τη συνδρομή της ταχύτατης -σε αυτά και μόνο τα θέματα- δικαιοσύνης κήρυξε τις κινητοποιήσεις μας 6 φορές παράνομες, συνεχίζουμε να αντιδρούμε στην κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών
• σημάναμε συναγερμό για τα τεράστια προβλήματα της σχολικής στέγης, προβλήματα που σε πολλές περιπτώσεις καθιστούν τα σχολεία επίφοβα για τραγικά
δυστυχήματα, την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε υποκριτικά ότι «όλα βαίνουν καλώς»
• μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους βγήκαμε στο δρόμο και δε μείναμε σιωπηλοί στο έγκλημα των Τεμπών.
Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση, απαιτώντας ασφαλή κτήρια, σύγχρονες υποδομές, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους τους μαθητές/τριες, ενιαία
εκπαίδευση για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας, οικονομικής κατάστασης, κοινωνικής τάξης.

Και στους υπόλοιπους κλάδους, σε Ελλάδα και Ευρώπη, οι εργαζόμενοι/ες αντιστέκονται και αρνούνται να ζήσουν με ψίχουλα.
Οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, το σύνθημα «οι νεκροί μας-τα κέρδη σας» που κυριάρχησε στις πολυήμερες κινητοποιήσεις στη χώρα μας μετά το έγκλημα των Τεμπών, οι διαδηλώσεις των συναδέλφων μας στη Μεγάλη Βρετανία, οι απεργίες σε Βέλγιο και Γερμανία, η αντίδραση των εργαζομένων στη Γαλλία, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι τίποτα δε μένει στατικό και αμετάβλητο, αλλά μπορούν να αλλάξουν.

Αυτές ακριβώς οι κινητοποιήσεις είναι τα καλύτερα στεφάνια τιμής που οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να αποδώσουμε στους νεκρούς εργάτες της Πρωτομαγιάς του Σικάγου το 1886, στους εκτελεσμένους της Πρωτομαγιάς στην Καισαριανή το 1944, στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες και εποχές.

Η Πρωτομαγιά ειδικά φέτος μας καλεί να πούμε «ΟΧΙ» σε όσα μας στερούν μια αξιοπρεπή ζωή.

Είναι η ώρα μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και τους υπόλοιπους εργαζόμενους/ες να πούμε «ΟΧΙ» σε μια ζωή με ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα, να διεκδικήσουμε αυτά που ανήκουν σε όλους και όλες μας.

Τη Δευτέρα, 1η Μαΐου, και ώρα 11:00 π.μ. συμμετέχουμε στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων της πόλης μας στην κεντρική πλατεία Αγρινίου».

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button