ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Έκκληση για βοήθεια στους ευάλωτους Ρομά που είναι εκτεθειμένοι

«Να μεταφερθούν σε θερμαινόμενες δομές»

Εν όψει της επέλασης της κακοκαιρίας «Μήδεια», από την Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ παρακαλούνται τα πρωτοβάθμια όργανα Ρομά (φορείς, σωματεία, ενώσεις) και οι δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες μέλη, καθώς και οι διαμεσολαβητές, οι Δήμοι, οι Περιφέρειες της χώρας και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να μεριμνήσουν συντονισμένα από κοινού, ώστε να εντοπιστούν και να καταγραφούν εγκαίρως όλοι οι ευάλωτοι πολίτες που βρίσκονται εκτεθειμένοι.

Ανήλικα παιδιά, ΑΜΕΑ, υπερήλικες, άστεγοι, όπως και πληθυσμοί που διαβούν σε άθλιες συνθήκες θα πρέπει να μεταφερθούν με ασφάλεια, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία, σε θερμαινόμενες δομές, όπως δημοτικά κλειστά γυμναστήρια, δομές φιλοξενίας και λοιπές εγκαταστάσεις τόσο των Δήμων όσο και των τοπικών Εκκλησιών προκειμένου να προφυλαχθούν από το ισχυρό κύμα ψύχους που προβλέπεται να πλήξει τη χώρα.

Επιβάλλεται να παραμείνουν εκεί όσο ισχύουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Επιτακτική κρίνεται, επίσης, η μέριμνα για διάθεση τροφής, ρουχισμού, φαρμάκων και άλλων αναλώσιμων ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και για παροχή ιατρικής περίθαλψης, όπου κρίνεται αναγκαίο.

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ με ανακοινωση της, καλεί όλες και όλους, «να δώσουμε ενωμένοι και αυτή τη μάχη στο πεδίο αποδεικνύοντας ότι στους δύσκολους καιρούς, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι αυτά που θα πρέπει να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν».

3 Σχόλια

  1. Λίγοι είναι οι Ρομά που είναι αγωνιστές και όντως προσπαθούν και έχουν ανάγκη για βοήθεια…..οι περισσότεροι αν δεν είναι επαγγελματίες άρπαγες είναι τεμπελχανάδες και ούτε ενδιαφέρονται στο ελάχιστο να προσπαθήσουν να αλλάξουν για κάτι καλύτερο. Θεωρούν ότι πάντα πρέπει να τους δίνουν και πλέον αρπάζουν και από ανθρώπους που δεν έχουν….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button