ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Διαμαρτυρίες γονέων-μαθητών ΕΠΑΛ στο Καινούργιο

Η διαμαρτυρία αφορά στην μη έγκριση των «ολιγομελών» τμημάτων ειδικοτήτων Γ’ Τάξης του ΕΠΑΛ στο Καινούργιο και ειδικότερα των “Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών” και Τεχνικών Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού.

Αναλυτικά η διαμαρτυρία


Έμείς οι μαθητές και οι γονείς μας του 1ου ΕΠΑΛ Καινουργίου Αιτωλ/νίας, των ειδικοτήτων «Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών» και των Τεχνικών Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού (Γ΄ τάξη), διαμαρτυρόμαστε για την άδικη απόφαση που πήρε το Υπουργείο ώστε να μην εγκρίνει τα δύο «ολιγομελή» τμήματά μας για τη φετινή χρονιά 2018-19.

Το σημαντικό μάλιστα είναι ότι η ειδικότητα Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού, δεν λειτουργεί σε κανένα ΕΠΑΛ του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, ενώ λειτουργεί μόνο στο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου που απέχει 70 χιλ. από το Αγρίνιο, όπως καταλαβαίνεται ανθρωπίνως αδύνατο να μεταβαίνουμε καθημερινά στα όρια με την Αχαΐα για να ολοκληρώσουμε την εκπαίδευσή μας στην ειδικότητα που επιθυμούμε να σπουδάσουμε και να δώσουμε εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε αυτόν το τομέα.

Η απόφαση του Υπουργείου, μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση γιατί είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε άλλη ειδικότητα (αλλά που;), από αυτή που έχουμε επιλέξει και να χάσουμε μια ολόκληρη σχολική χρονιά γιατί πρέπει ξανά να εγγραφούμε στη Β΄ τάξη για αλλαγή ειδικότητας σε άλλο σχολείο (εκτός περιοχής!) διότι το ΕΠΑΛ Καινουργίου δεν έχει άλλες ειδικότητες, που σημαίνει δύο ή και τρία συγκοινωνιακά μέσα επιπλέον. Στην πραγματικότητα κανένας από το σχολείο μας ή την Δ/νση ή το υπουργείο δεν γνωρίζει να μας πει τι θα γίνει με εμάς.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν είμαστε στο δυναμικό κάποιου σχολείου, ούτε θα δεχθούμε την άποψη ότι είναι προσωπικό μας πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε ατομικά.
Σε μια ευνομούμενοι πολιτεία οφείλουν τα όργανα του κράτους να διασφαλίζουν σε κάθε πολίτη την συνταγματική επιταγή της ελεύθερης επιλογής στη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση και όχι να μας «κλείνουν την πόρτα» στη γνώση και την επιλογή της επαγγελματικής μας καριέρας, όταν μεταξύ των γονέων υπάρχει και επαγγελματίας – επιχείρηση – ψυκτικός.

Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα με την αδιαφορία και τον εμπαιγμό που νοιώθουμε εμείς και οι γονείς, όπως και οι καθηγητές μας και όλοι η τοπική κοινωνία.

Αυτό μας κοστίζει πρώτα οικονομικά αλλά και ψυχολογικά. Οι αποφάσεις των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων μας διώχνουν από το σχολείο της περιοχής μας, όπου είμαστε μαθητές για δύο ολόκληρα χρόνια, στο οποίο έχουμε φίλους και παρέες, που ήρθαμε μαζί τους από τα γύρο γυμνάσια των χωριών, που διανύουμε αρκετά χιλιόμετρα με το ΚΤΕΛ και taxi να φθάσουμε στο ΕΠΑΛ Καινουργίου, αγαπάμε τους δασκάλους μας, γνωρίζουμε το περιβάλλον, θέλουμε να αναπτυχθεί ο τόπος μας που ζούμε και δραστηριοποιούνται οι γονείς μας.

Με όλα αυτά και αν τα συγκρίνουμε με παρόμοιες αποφάσεις και εγκρίσεις άλλων ολιγομελών τμημάτων στο νομό αισθανόμαστε αδικημένοι, από την διαφορετική μεταχείριση των ιδίων σχολικών μονάδων με παρόμοιους αριθμούς μαθητών.

Ζητάμε από τους υπευθύνους να ελέγξουν κοινωνικά και παιδαγωγικά  την περίπτωσή μας και να διορθώσουν την αδικία που έχει στεναχωρήσει εμάς και τους γονείς μας.

Σε όλα αυτά υπάρχει ένα νεανικό γιατί;

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button