ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Και επίσημα στην «κόκκινη ζώνη» Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα (χάρτης)

Θα εφαρμοστούν τοπικά περιοριστικά μέτρα-παραμένει στο «πορτοκαλί» η Αιτωλοακαρνανία

Θα τεθούν σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα μετά τη δημοσίευση της απόφασης για ένταξη των τεσσάρων περιοχών στην κατηγορία 4 σε ΦΕΚ- Δεν πρόκειται για lockdown- Επικαιροποιήθηκε ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων

Στην κατηγορία 4 του επιδημιολογικού χάρτη μπήκαν το απόγευμα της Τετάρτης οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, η Λάρισας, Κιλκίς και Χαλκιδική.


Σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

– Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Η έναρξη των μέτρων αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες μετά τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Η απόφαση να ενταχθούν στο «κόκκινο» ελήφθη μετά την εισήγηση των ειδικών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων λόγω της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων στις συγκεκριμένες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ κατέγραψε σήμερα 325 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 122 στην Λάρισα.

Παράλληλα, όπως φαίνεται στο χάρτη, στο «κόκκινο» παραμένουν οι ΠΕ Καστοριάς, Δράμας, Ημαθίας, Ξάνθης, Πιερίας, Πέλλας και Καβάλας, ενώ στο επίπεδο 3, «πορτοκαλί» «πέφτει» η ΠΕ Αργολίδας.

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button