Γεγονότα

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Στο αυτόφωρο όποιος αρνηθεί να πάρει τα σκουπίδια του Αιγίου

skoupidia-aigio

Ραγδαίες, αν και λίγο-πολύ αναμενόμενες, είναι οι εξελίξεις με τους όγκους απορριμμάτων στην Αιγιάλεια, με τον Δήμο σε αδιέξοδο από τις 14 Φεβρουαρίου, έχοντας όμως στο «τσεπάκι» του μία διοικητική πράξη της Κυβέρνησης για διάθεση σε γειτονικούς ΧΥΤΑ και μία παρέμβαση στη δικαιοσύνη για την υλοποίησή της από τον τοπικό δικηγορικό σύλλογο.

ΑΝΩΘΕΝ
Η προ ημερών αναφορά-καταγγελία των δικηγόρων, προς την εισαγγελέα Πατρών, με κοινοποίηση και στις εισαγγελικές αρχές Αιγίου, Μεσολογγίου και Αγρινίου, έτυχε της ανταπόκρισης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου (με καταγωγή από το Αίγιο), η οποία χθες το μεσημέρι διέταξε τις κατά τόπους δικαστικές υπηρεσίες να δώσουν εντολή για φιλοξενία των 12.000 τόνων σκουπιδών.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

ΔΙΑΘΕΣΗ
Η εισαγγελική εντολή ακουμπά αφενός στο ότι έχει κηρυχθεί ο μισός Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αφετέρου στο ότι αποδεδειγμένα απειλείται η δημόσια υγεία από μολυσματικές ασθένειες, εκδήλωση επιδημικών νόσων, ανάπτυξη επιβλαβών εντόμων και εμφάνιση τρωκτικών στους δρόμους. Σε περίπτωση δε που και πάλι διαπιστωθεί οποιαδήποτε μορφή άρνησης εφαρμογής της εντολής, προβλέπεται άμεση άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων και εφαρμογή ακόμα και αυτόφωρης διαδικασίας.

Του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου

pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button