Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο Ιππικός Σύλλογος Καλυβίων προωθεί την δημιουργία αγωνιστικής πίστας αλόγων

Σχέδια και ιδέες που στοχεύουν στην δημιουργία αγωνιστικής πίστας αλόγων στα Καλύβια εντός των επόμενων μηνών, έχει δρομολογήσει η διοίκηση του νεοσύστατου Ιππικού Σύλλογου του χωριού  και μάλιστα έχει ξεχωρίσει μια έκταση κοντά στον ποταμό Αχελώο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή βρίσκεται δίπλα στο μεγάλο κανάλι και την γέφυρα της ΔΕΗ στην τοποθεσία «Βαριά» 3,5 χλμ από τα Καλύβια και με βάση τον σχεδιασμό θα κατασκευαστεί διαδρομή μήκους τουλάχιστον 450 μέτρων και πλάτους 30-40 μέτρων, με χώρους στάθμευσης κοντέϊνερ και πάρκινγκ Ι.Χ. για τους επισκέπτες.

Θα προβλεφθεί επίσης η μεταφορά ρεύματος και η τοποθέτηση φωτισμού στης ¨ήπιας¨ μορφής εγκαταστάσεις, η υδροδότησή τους, αλλά και η δενδροφύτευση του χώρου.

Πρόσφατα μέλη του συλλόγου επισκέφθηκαν την περιοχή της Ακράτας Αιγιαλείας, όπου υπάρχει μια από τις καλύτερες πίστες αλόγων και συνομίλησαν με τους τοπικούς διοργανωτές των ιππικών αγώνων, ενώ ενημερώθηκαν για μια σειρά θεμάτων που αφορούσαν τους τρόπους κατασκευής και λειτουργίας μιας πίστας αλόγων.

Αντίστοιχες επαφές έχουν γίνει και με τους ιππικούς συλλόγους της Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας και της Ανδραβίδας Ηλείας, ώστε να υπάρξει ανταλλαγή εμπειριών και μελλοντική συνεργασία.

Όπως μαθαίνουμε, πιθανά την επόμενη εβδομάδα θα ζητηθεί συνάντηση με παράγοντες του Δήμου Αγρινίου, ώστε η διοίκηση του Ιππικού Σύλλογου Καλυβίων να τους ενημερώσει για τη σχεδιαζόμενη προσπάθειά του δημιουργίας αγωνιστικής πίστας αλόγων, καθώς και τα οφέλη που θα αποφέρει στην τοπική κοινωνία, ενώ από την άλλη πλευρά θα κληθεί ο δήμος να στηρίξει αυτό το εγχείρημα και να συνδράμει στην υλοποίηση της κατασκευής των υποδομών.

kalyvia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button