ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Απάντηση Μπακογιάννη σε Κωνσταντάρα για το Ιόνια-Θέρμο-Καρπενήσι

Θετικά αντιμετωπίζει, ενόψει της αναθεώρησης του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος τον δρόμο Ιόνια οδός-Θέρμο-Καρπενήσι μέσω Ναυπάκτου.

Αυτό τουλάχιστον επισημαίνει σε απαντητική του επιστολή προς τον Δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα, που είχε επικοινωνήσει μαζί του για το θέμα.


Βέβαια, πρόκειται απλά για μια πρόταση ενός δρόμου που εξυπηρετεί τον άξονα Ιόνια-Ναύπακτος-Ιτέα-Λαμία , που όμως καταρχήν αντιμετωπίζεται θετικά από τον Περιφερειάρχη.

Όσο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μάλλον αποτελούν έναν πολύ μακρινό στόχο, εάν αναλογιστεί κανείς την πρόοδο του έργου Πλατυγιάλι-Ιόνια-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία, που εδώ και χρόνια είναι ενταγμένο στα διευρωπαϊκά δίκτυα.

Ο δήμαρχος Θέρμου , γράφει σε ανάρτηση του στο προφίλ του στο facebook:

“Στην σύσκεψη στις 14/9/2018 στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις για νέα έργα στον τομέα των μεταφορών ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας πρότεινε να συμπεριληφθεί ο δρόμος Ιόνια Οδός – Θέρμο -Καρπενήσι, μέσω Ναυπάκτου ως ενιαίο έργο με τον προτεινόμενο δρόμο Ιόνια Οδός – Ναύπακτος -Λαμία.

Προϋπόθεση για προτάσεις είναι να αποτελεί Διευρωπαϊκό Δίκτυο ή να εξυπηρετεί Διευρωπαϊκό Δίκτυο.Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση και ιεράρχηση των προτάσεων από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων , αφού ληφθεί υπόψη και ο βαθμός ωριμότητας των έργων.

Μια από τις προϋποθέσεις για ένταξη έργου στο ΕΣΠΑ είναι να έχει αρχικά συμπεριληφθεί στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ).

Το προτεινόμενο έργο έχει τίτλο :
Ιόνια οδός – Ναύπακτος – Ιτέα – Άμφισσα – Λαμία και σύνδεση του άξονα αυτού με Καρπενήσι μέσω Θέρμου.

Ο Σπύρος Κωνσταντάρας απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη με τον οποίο είχε ήδη συζητήσει την σπουδαιότητα του οδικού αυτού άξονα και συστρατεύονται στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος, όπως προκύπτει από την παρακάτω επιστολή.”

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button