ΕκδηλώσειςΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Ημερίδα στο Αγρίνιο για τον θεσμό της οικογένειας-«να κάνουμε την οικογένεια μόδα» (video, φωτο)

Ημερίδα για το θεσμό της οικογένειας έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής (10/5) στο Αγρίνιο.

Την ημερίδα διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου με θέμα «Ο θεσμός της οικογένειας: Προκλήσεις, Κοινωνική συνοχή και Υποστήριξη».


Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, κτίριο Πρώην Τράπεζα της Ελλάδας στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Χριστοφόρου. Η Ημερίδα ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και οικογένειας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου  καλωσόρισε την Υφυπουργό και  τόνισε σχετικά : «Παρακολουθούμε με αμηχανία τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που κατακλύζουν την επικαιρότητα. Ανησυχούμε όλοι στο σπίτι μας για την καθημερινότητα των παιδιών μας.

Και προβληματιζόμαστε για τις προκλήσεις και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες σήμερα. Δυστυχώς,  στο Αγρίνιο δεν αποτελούμε εξαίρεση. Τα περιστατικά είναι καθημερινά άρα είναι αδήριτη ανάγκη να ανταποκριθούμε  στις εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας.  Είναι  και δική μας  ευθύνη  να δυναμώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το κοινωνικό κράτος. Να πιέσουμε  για την ανάληψη δράσεων στην κατεύθυνση της στήριξης της ελληνικής οικογένειας. Η κοινωνική συνοχή οικοδομείται μέσα από στρατηγική και μια σειρά συστηματικών πρωτοβουλιών».

imerida oikogeneia (4)

«Το στοίχημα είναι να κάνουμε την οικογένεια μόδα. Χρειάζεται η ενδυνάμωση της γυναίκας. Στόχος του υπουργείου είναι οικογένεια και καριέρα συνδυάζονται», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κ. Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Η κ. Κεφάλα ευχαρίστησε για  την πρόσκληση και αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τα μέτρα στήριξης του Υπουργείου.

Δείτε βίντεο:

Ανέφερε ακόμη πως «Στην Ελλάδα η οικογένεια ήταν, είναι και θα παραμείνει η βάση της κοινωνίας- ο πυρήνας της. Ο σταθερός πυλώνας σε μια εποχή που πολλά αλλάζουν. Λιμάνι ασφαλείας και σιγουριάς. Η οικογένεια κράτησε όρθια την κοινωνία σε πολλαπλές κρίσεις. Και η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να δημιουργήσει το Υπουργείο κοινωνικής συνοχής και οικογένειας δείχνει την πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης να στηρίξει και να ενισχύσει το θεσμό της οικογένειας. Να βοηθήσει έμπρακτα τα νέα ζευγάρια με μέτρα που ήδη υλοποιούνται από την πρώτη θητεία μας:

🔹επίδομα γέννησης αυξημένο από 2400€-3500€

🔹αύξηση επιδόματος παιδιού

🔹επέκταση άδειας μητρότητας

🔹επίδομα μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες, αγρότισσες, 🔹άδεια πατρότητας

🔹Αύξηση αφορολόγητου 1000€ για κάθε παιδι

🔹μείωση ΦΠΑ στα βρεφικά είδη

🔹περισσότερα voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό που θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα».

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις και τις μορφές ποιμαντικής στήριξης ενώ η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου, κ. Μυροφόρα Τουμανίδου αναφέρθηκε στο νομοθετικό πλαίσιο για τη στήριξη της οικογένειας.

Ο Μητροπολίτης τόνισε πως η οικογένεια για την ανατροφή ενός παιδιού. για να γίνει μια σωστή οικογένεια θα πρέπει ένα παιδί να έχει μητέρα και πατέρα. Ο γάμος είναι η ένωση δύο ανθρώπων που θα δώσουν ζωή. Η εκκλησία έχει συναίσθηση για την οικογένεια».

«Οτιδήποτε αποτελεί ενδοοικογενειακή βία, ο κάθε πολίτης θα πρέπει να απευθύνεται άμεσα στις αρχές. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν πέσει εδώ και πολλά χρόνια με σοβαρότητα το όλο θέμα, τους νόμους που έχουν αλλάξει προς το καλύτερο για να μειωθούν τα περιστατικά», ανέφερε η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου, κ. Μυροφόρα Τουμανίδου.

Στις δράσεις του Δήμου Αγρινίου αναφέρθηκε η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Μπόκα τονίζοντας ότι η «οικογένεια είναι σημαντική για την ύπαρξη της κοινωνίας καθώς μέσα από αυτή διαμορφώνεται η προσωπικότητα αλλά και οι αξίες των μελών της κοινωνίας  τα οποία με τη σειρά τους θα πρέπει να φανούν αντάξια απέναντι στις  σύγχρονες προκλήσεις».

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ και τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και  Εύβοιας κ. Νίκη Παπαδούλα.

imerida oikogeneia (2)

imerida oikogeneia (3)

imerida oikogeneia (4)

imerida oikogeneia (5)

imerida oikogeneia (6)

imerida oikogeneia (1)

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button