Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Ηλιαχτίδα» Αγρινίου: Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (φωτο-video)

«Όλοι διαφορετικοί, όλοι χρήσιμοι, όλοι ίσοι»

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο το απόγευμα της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου.

Έλαβε χώρα στην αίθουσα της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος με κεντρικό ομιλητή τον Ευστράτιο Παπάνη, Επίκουρο Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Κεντρικό θέμα της ομιλίας του «Το διαδίκτυο ως μέσο Κοινωνικής Ένταξης και Εργασιακής/Ακαδημαϊκής Ενσωμάτωσης των Ευάλωτων Ομάδων και των Ατόμων με Αναπηρίες».


Η εκδήλωση περιλάμβανε προβολή βίντεο με δράσεις των ωφελούμενων της «Ηλιαχτίδας» καθώς και ταινία μικρού μήκους. Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλόλογος και φίλη του Συλλόγου Α.μεΑ. Γονέων & Φίλων «Ηλιαχτίδα».

Η κ. Ζαμπάρα μίλησε στο agriniotv για την εκδήλωση λέγοντας πως το θέμα της Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) είναι η πλήρης συμμετοχή και η ισότητα.

«Η οποία ορίζεται ως το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή και την ανάπτυξη των κοινωνιών τους, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με των άλλων πολιτών, να έχουν ίσο μερίδιο στη βελτίωση των συνθηκών που προκύπτουν. Παρατηρείται δυστυχώς το φαινόμενο του κοινωνικού αποκλεισμού και αυτό πρέπει να καταπολεμήσουμε. Να γίνει αντιληπτό από όλους πως όλα τα άτομα είναι διαφορετικά άλλα όλα τα άτομα είναι ίσα. «Όλοι διαφορετικοί, όσοι χρήσιμοι, όλοι ίσοι το σύνθημα της “Ηλιαχτίδας», δήλωσε η κ. Ζαμπάρα.

iliaxtida drasi (1)

iliaxtida drasi (2)

iliaxtida drasi (3)

iliaxtida drasi (4)

iliaxtida drasi (5)

iliaxtida drasi (6)

iliaxtida drasi (7)

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button