Δυτική Ελλάδα

Ηλεκτρονικό «μάτι» για την παρακολούθηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

hlektr-maitΣτην ανάπτυξη ενός νέου πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος για την παρακολούθηση , την ανάλυση και τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθ όλη τη διάρκεια της υπάρξής τους προωθεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό ««μάτι» θα παρακολουθεί τα ληξιπρόθεσμα χρέη όλων των οφειλετών προς το Δημόσιο και στόχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, είναι να περιορίσει την αιμορραγία στο σκέλος των εσόδων, ιδιαίτερα από επιτήδειους, τους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Το σχέδιο, το οποίο κρίνεται αναγκαίο ειδικά μετά τις εκρηκτικές διαστάσεις, που λαμβάνει το φαινόμενο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες ξεπερνούν ήδη τα 92,5 δισ. Ευρώ και οδεύουν προς τα 100 δισ. Με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με δεδομένες τις υπέρογκες χρεώσεις που καλούνται να καλύψουν τους επόμενους μήνες και από τις αρχές του 2017 όλοι οι φορολογούμενοι.

Οι υποχρεώσεις αυτές έως το τέλος του 2016 ανέρχονται σε 12,17 δισ. Ευρώ ενώ έρχονται και νέα μέτρα από τις αρχές του επόμενου έτους που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και τις επιχειρήσεις.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close