Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

I.Μ. Λιγοβιτσίου: Πόλος ανάπτυξης θρησκευτικού τουρισμού για τον Δήμο Ξηρομέρου

Η ιστορική Ιερή Μονή Λιγοβιτσίου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χτισμένη από το 1737, όπως τεκμηριώνει σκαλιστή επιγραφή πάνω σε πλάκα, σε μία εκπληκτικής θέας θέση πάνω από την λίμνη Οζερός, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πόλο ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού για τον Δήμο Ξηρομέρου.

Το μοναστήρι είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και αυτό οφείλεται στην άοκνη και συνεχή εργασία της γυναικείας μοναστικής αδελφότητας που ζει στο Μοναστήρι, υπό τις οδηγίες της σοφής Ηγουμένης Μαρίνας.


Το μοναστήρι γιορτάζει στις 15 Αυγούστου, όπου εκατοντάδες πιστοί το επισκέπτονται, αλλά και σε όλη την διάρκεια του χρόνου έχει αξιόλογη επισκεψιμότητα, ιδιαίτερα την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Χριστού, τόσο από περιοχές εντός του νομού Αιτωλ/νίας όσο και από όλη την Ελλάδα.

Η ανάρτηση του τοπικού blog mytikaspress επισημαίνει:

“Αποτελεί πρόκληση για τον Δήμο Ξηρομέρου να αναδείξει και να προβάλει αυτό το πολύ σημαντικό μνημείο που έχει την τύχη να διαθέτει στα όρια του, ώστε να καταστεί πόλος έλξης επισκεπτών και να συμβάλει καταλυτικά στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στον Δήμο Ξηρομέρου, όπου έχουμε την τύχη να διαθέτουμε πολύ αξιόλογα σημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ξηρομέρου γιατρός Γιάννης Τριανταφυλλάκης, έχοντας στο πρόγραμμα του ακριβώς αυτό, την ανάδειξη της Ιεράς Μονής Λιγοβιτσίου ως πόλο θρησκευτικού τουρισμού, πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες, ιδιωτική επίσκεψη στην Ιερή Μονή, όπου συναντήθηκε με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και την Ηγουμένη Μαρίνα”.

mytikaspress.blogspot.com

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button