sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ι.Σ. Αγρινίου: «Ήταν αδύνατη από τους γιατρούς των επειγόντων περιστατικών η ηλεκτρονική συνταγογράφηση»

Έντονες διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι καλούνται για εξηγήσεις όλοι οι γιατροί που υπηρέτησαν μεταξύ 2018-21

Έντονη διαμαρτυρία εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου για το γεγονός ότι καλείται να δώσει καταθέσεις το σύνολο των γιατρών που υπηρέτησαν σε αυτό από το 2018 έως το 2021 με ερευνώμενη τη μη ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παραπεμπτικών για εξετάσεις των ασθενών που προσέρχονταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Η ανακοίνωση:


«Για άλλη μια φορά το Νοσοκομείο Αγρινίου βρίσκεται στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας. Αυτή τη φορά ο λόγος είναι η μαζική κλίση για παροχή εξηγήσεων από το σύνολο των γιατρών που υπηρέτησαν σε αυτό από το 2018 έως το 2021, με ερευνώμενη τη μη ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παραπεμπτικών για εξετάσεις των ασθενών που προσέρχονταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την ταλαιπωρία την οποία υφίστανται οι γιατροί χωρίς να ευθύνονται.

Γιατροί οι οποίοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, υπερβάλλοντας πολλές φορές εαυτόν, για να στηρίξουν τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Γιατροί που πολλές φορές μετακινούνταν από τα Κέντρα Υγείας με «εντέλλεσθε» προκειμένου να στελεχώσουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Γιατροί που διατελούσαν σε διαρκή υπερεφημεύρεση.

Γιατροί που βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος για το χρονικό διάστημα Αύγουστος του 2018 έως 2021.

Κατά το πιο πάνω διάστημα ήταν αδύνατη από τους γιατρούς των επειγόντων περιστατικών η ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παραπεμπτικών καθώς:

  1. Ο εξοπλισμός που υπήρχε στη νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου ήταν απαρχαιωμένος αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήματα λειτουργίας καθώς και προβλήματα συντήρησης. Υπήρχαν υπολογιστές που παρουσίαζαν συνεχείς βλάβες με αποτέλεσμα να τίθενται συχνά εκτός λειτουργίας.
  2. Το τμήμα πληροφορικής ήταν υποστελεχωμένο και υπηρετούσε μόνο ένα άτομο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς και να υποστηρίξει βασικές λειτουργίες που ήταν της αρμοδιότητάς του.
  3. Δεν υπήρχε διασύνδεση των συστημάτων, όπως η μη διασύνδεση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με τα εργαστήρια.
  4. Δεν υπήρχε καμία διαδικασία εκπαίδευσης του προσωπικού του νοσοκομείου από τους υπαλλήλους του τμήματος πληροφορικής.
  5. Υπήρχε αδυναμία στο τμήμα πληροφορικής να ανταπεξέλθει σε θέματα επισκευών είτε λόγω έλλειψης του απαραίτητου εξοπλισμού είτε λόγω έλλειψης περαιτέρω εξειδικευμένης γνώσης.
  6. Χαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα με την ταχύτητα του δικτύου και το νοσοκομείο είχε προβεί σε αίτηση στο Δήμο Αγρινίου προκειμένου να γίνει σύνδεση στο ΜΑΝ ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία.
  7. Δεν υπήρχε γραμματειακή υποστήριξη και μηχανοργάνωση και έτσι ήταν αδύνατη η έκδοση από τους γιατρούς του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ηλεκτρονικών παραπεμπτικών των εξετάσεων.
  8. Η παθολογική κλινική που είναι ο στυλοβάτης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) καθώς και όλες οι υπόλοιπες κλινικές/τμήματα ήταν υποστελεχωμένες/α με έλλειψη τόσο ειδικευμένων όσο και ειδικευομένων γιατρών.
  9. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) δεν λειτουργούσε αυτόνομα παρόλο που προβλέπονταν από τη σχετική νομοθεσία.

Δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με αποτέλεσμα τη σημερινή άδικη ταλαιπωρία των γιατρών που υπηρέτησαν και υπηρετούν στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Εδώ δεν μιλάμε για κάποιο ανθρώπινο λάθος ή για κάποια αμέλεια του προσωπικού. Μιλάμε για υποστελέχωση και μη σωστή επάνδρωση του πληροφοριακού συστήματος, ώστε να είναι δυνατή η ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παραπεμπτικών.

Ως Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου έχοντας πάντα εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, θα είμαστε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους, απέναντι σε κάθε άδικη συκοφαντία. Θα στηρίξουμε κάθε μορφής κινητοποίηση που θα αποφασίσει η γενική συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ                                ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΩΣΣΑ»

Χορηγούμενη

EURO 2024

Ένα Σχόλιο

  1. Ο λαός λέει όταν το μπουρδέλο δεν πάει καλά Πρέπει να αλλάζουν οι πουτάνες, το τάχα νοσοκομείο Αγρινίου κατάντησε παίγνιο των γιατρών των νοσηλευτών των διοικήσεων και των πολιτικάντηδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button