Γεγονότα

Η ροή απασχόλησης στην Αιτωλοακαρνανία-αρνητικό ισοζύγιο τον Μάϊο

epi-adiloti-ergasiaΓια κλίμα που αλλάζει σχετικά με την ροη απασχόλησης κάνει λόγο σε δήλωση του ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για το μήνα Μάϊο.

«Είναι πλέον φανερό ότι το κλίμα στην αγορά εργασίας αλλάζει. Η τάση εξέλιξης της ανεργίας έχει αντιστραφεί. Όλα τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία και δεδομένα της αγοράς εργασίας, φανερώνουν ότι η απασχόληση αυξάνεται, ενώ το ποσοστό ανεργίας συνεχίζει την πτωτική πορεία που ξεκίνησε μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο.”, λέει ο υπουργός, αν και οι ρυθμοί μείωσης της ανεργίας ειναι τουλάχιστον απογοητευτικοί.

Μετά από ένα τετράμηνο περισσότερων προσλήψεων, στην Αιτωλοακαρνανία το σχετικό ισοζύγιο “γύρισε”  αρνητικά τον Μάιο.

Αναλυτικά, στη Δυτική Ελλάδα, τον περασμένο μήνα, έγιναν 5.508 αναγγελίες πρόσληψης και συνολικά 5.425 αποχωρήσεις (αναγγελίες οικειοθελούς αποχώρησης, καταγγελίες συμβάσεων ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου).

Ειδικότερα στην Αιτωλοακαρνανία τον Μάιο, έγιναν 834 προσλήψεις και συνολικά 882 αποχωρήσεις, υπήρχε δηλαδή αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων –  αποχωρήσεων κατά 48 θέσεις.

Τέλος το πρώτο πεντάμηνο του 2014 έγιναν 3.966 προσλήψεις στην Αιτωλοακαρνανία και συνολικά οι αποχωρήσεις ήταν 3.110 το ισοζύγιο στο πεντάμηνο δηλαδή είναι θετικό κατά 856 θέσεις εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button