Γεγονότα

Η πραγματική εικόνα του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι σήμερα

epi-tei-mes1“Μισές αλήθειες” σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα πριν και τα μετά της κατάργησης του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, διατύπωσε η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ χθες, σχετικά με το εάν καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν Τμήματα ή εάν συνεχίζεται ή όχι μια οδός απαξίωσης των Τμημάτων του Μεσολογγίου (η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου ΕΔΩ). Ποια είναι όμως η πλήρης εικόνα;

Να θυμίσουμε πως με βάση το σχέδιο ¨Αθηνά¨ του 2013 προβλέπονταν τα εξής για το πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου:

Το Τμήμα Λογιστικής που βρίσκεται στην Πάτρα πρόκειται να απορροφηθεί το 2018 από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Μεσολόγγι) με έδρα το Μεσολόγγι.

Υπάρχουν δυο ομοειδή τμήματα στο ίδιο ΤΕΙ: Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων που βρίσκεται στην Πάτρακαι το Τμήμα Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα το Μεσολόγγι

Το Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου είναι τμήμα υπό κατάργηση το 2018, ήδη όμως με εσωτερικές αποφάσεις του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας μέλη του Μόνιμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού έχουν πάει στο Τμήμα Μηχανολόγων (Πάτρα) και στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Αμαλιάδα).

Οι διαδικασίες μετακίνησης του προσωπικού θα έπρεπε να αρχίσουν κανονικά το 2018.

Το Τμήμα Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας (ΘΕΚΑ) που ήταν στο Μεσολόγγι μεταφέρθηκε χωρίς ουσιαστικό λόγο στην Αμαλιάδα και μετενομάσθηκε σε Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων.

Με βάση το μηχανογραφικό προβλέπονταν να λειτουργήσουν στο τμήμα 3 κατευθύνσεις: Γεωπονίας, Γεωργικής Οικονομίας και Ζωϊκής Παραγωγής. Λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού και κτιριακών υποδομών (αίθουσες, εργαστήρια, σταβλικές εγκαταστάσεις) οι κατευθύνσεις Γεωργικής Οικονομίας και Ζωϊκής Παραγωγής για 4η συνεχόμενη χρονιά είναι σε αναστολή και δεν πραγματοποιούνται.

Η έδρα της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπόνων βρίσκεται στο Μεσολόγγι και το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων βρίσκεται «ξεκομμένο» από την ακαδημαϊκή κοινότητα στην Αμαλιάδα.

Παράλληλα αξίζουν να αναφερθούν τα εξής:

Από το πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου έχουν βγει σε σύνταξη αρκετά μέλη ΔΕΠ, ενώ τουλάχιστον 10 καθηγητές έχουν πάει με βάση την ειδίκευσή τους στα τμήματα της Ναυπάκτου, της Πάτρας και της Αμαλιάδας!

Ακόμη πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι έχουν συνταξιοδοτηθεί, άλλοι μετακινούνται καθημερινά στα τμήματα της Ναυπάκτου, της Πάτρας και της Αμαλιάδας!

Τέλος να θυμίσουμε ότι, με το σχέδιο “Αθηνά”  το Τμήμα Αυτοματισμού μεταφέρθηκε ασυζητητί… στο ΤΕΙ Πειραιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close