Η παραβατικότητα σήμερα (φωτο)

koi- imerida-paravatikotita 1

Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάστηκαν χθες σε ημερίδα που πραγματοποίησε η τοπική διοίκηση της Διεθνούς ‘Ένωσης Αστυνομικών, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας και την Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο και σαν αντικείμενο είχε την παραβατικότητα στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία σε συνάρτηση με τις ψυχοκοινωνικές και πολιτισμικές διαστάσεις.

Παρουσιάστηκαν παράλληλα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση-πρόληψη της παραβατικότητας, η οποία και έχει αισθητά αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, γεγονός στο οποίο αναμφίβολα έχει συμβάλει και η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.

koi-imerida-paravatikotita 2

Χαιρετισμό απήυθυνε ο αντιπεριφεριάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλης Αντωνόπουλος ο οποίος και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η παραβατικότητα πάντα υπήρχε, αλλά με διαφορετική έκφραση ανάλογα με την εποχή και την κοινωνική, κάθε φορά, συγκυρία.

Ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Στάθης Τσούκαλος, στον δικό του χαιρετισμό εστίασε σε καταστάσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Εκ μέρους τουΜητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά χαιρετισμό απήυθηνε πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αντωνίου, ενώ σύντομη παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος της ΓΕΑ κ. Χρήστος Θετάκης.

DSCN6465

Το πλαίσιο για την παραβατικότητα και την αντιμετώπισή της έδωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ακαρνανίας κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος. «Η αστυνομικοί ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με το φαινόμενο της παραβατικότητας. ΄Ετσι αποφασίσαμε να καλέσουμε όσους μπορούν επιστημονικά να μιλήσουν πάνω στο φαινόμενο αυτό. Η οικονομική κρίση, η κοινωνική κρίση , η οποία προϋπήρχε της οικονομικής , η ανεργία και πολύ άλλοι παράγοντες, έχουν συμβάλει σήμερα στην αύξησή της. Τα Μ.Μ.Ε,  μπορούν και έχουν σε πολλές περιπτώσεις συμβάλλει θετικά  προς την αντιμετώπιση του φαινομένου», ενώ πρόσθεσε: « Διακρίνουμε την παραβατικότητα σε δύο κατηγορίες: την εμφανή και την αφανή. Η δεύτερη αποτελεί τον «σκοτεινό» αριθμό, τον άγνωστο, είναι εκείνα τα περιστατικά δηλαδή που ποτέ δεν φτάνουν σε μας».

Ο ίδιος μίλησε για την αύξηση του κακουργήματος της ληστείας, αλλά και για την ανάγκη αύξησης της αστυνομικής δύναμης «στον δρόμο, δίπλα στον πολίτη», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφερόμενος στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, εξήγησε πως ως «σταυροδρόμι» της Ελλάδας και ως ο μεγαλύτερος νομός αυτής, είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της παραβατικότητας στην χώρα συνολικά.

koi-imerida-paravatikotita 3

Ομιλητές της βραδιάς, πάνω στο ευρύ ενδιαφέροντος αυτό θέμα, ήταν και ο κ. Βασίλειος Γιαννακάς, νομικός και δικαστικός, η κα. Χάρις Κατάκη, ψυχολόγος και πρόεδρος του εργαστηρίου ανθρωπίνων σχέσεων, η κα. Όλγα Ανδρεοπούλου, ψυχολόγος αλλά και ο κ. Παύλος Καλογεράς, Υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Αιτωλοακαρνανίας.

DSCN6462

 

DSCN6469

 

DSCN6491

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button