ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Η Πανεπιστημονική για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

“Κατόπιν εορτής τουφεκιές στον αέρα και μάλιστα άσφαιρες !!!”, είναι ο τίτλος του δελτίου τύπου της Πανεπιστημονικής, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά το “φιάσκο” του “Εξοικονομώ” στη Δυτική Ελλάδα.

Η παράταξη θέτει μια σειρά από ερωτήματα, μετά τις δημόσιες παρεμβάσεις του προέδρου του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνου Μπλέτσα για το θέμα:

“Με την λήξη υποβολής των αιτήσεων, για το Εξοικονομώ – Αυτονομώ, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτ/νίας διαμαρτυρήθηκε έντονα από τα Μέσα ενημέρωσης (τοπικά ραδιόφωνα, ενημερωτικές ιστοσελίδες τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας για την αντιμετώπιση των μηχανικών από την κυβέρνηση σε σχέση με το Εξοικονομώ – Αυτονομώ :

«Πρόκειται για φιάσκο. Μέσα σε 10 λεπτά τελείωσαν τα 57 εκ. ευρώ για τη Δυτική Ελλάδα. Σπάσαμε όλα τα ρεκόρ. Το ποσό είναι πάρα πολύ μικρό αναλογικά με τη ζήτηση . Στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν πολλά παλιά κτίρια που είχαν ανάγκη του προγράμματος. Δυστυχώς όμως το σύστημα και ο τρόπος που λειτουργεί είναι πρωτόγονος και αυτό προσβάλλει τους μηχανικούς» ανέφερε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ Λίνος Μπλέτσας. (AERAS FM 99,5 Agriniopress)

«Κλείνοντας, μας είπε ότι η προσωπική του πρόταση την οποία θα την θέσει και σε όλες τις συναντήσεις των Περιφερειακών Εκπροσώπων του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας θα είναι να μποϊκοτάρουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα εάν δεν αλλάξουν τα κριτήρια, γιατί η αντιμετώπιση που γίνεται από το Υπουργείο στους Μηχανικούς είναι απαράδεκτη. Είμαστε επιστήμονες και όχι διεκπεραιωτές.» (Μποϊκοτάζ σε νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αν δεν υπάρξουν αλλαγές προτείνει ο Λ. Μπλέτσας, αντιγραφή από το B2Green 18/12/2020, 13:43).

Ερώτηση 1η:
Πότε το κατάλαβε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτ/νίας ότι είναι φιάσκο, όταν η παράταξή του στην τελευταία συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Αιτ/νίας δήλωνε ότι « η συγκεκριμένη διαδικασία είναι η πιο τίμια»;

Ερώτηση 2η :
Ποια ήταν η τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Αιτ/νίας στις 2 Δεκεμβρίου στην πρόταση της παράταξης της «Πανεπιστημονικής» για αποχή – μποϋκοτάζ του προγράμματος;

Ερώτηση 3η:
Πότε και Ποια ήταν η αντίδρασή του για την αντιμετώπιση των μηχανικών από το υπουργείο στο παιχνίδι με τις παρατάσεις των αυθαιρέτων; Τότε οι μηχανικοί δεν ήταν διεκπεραιωτές;

Ερώτηση 4η:
Σε ποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έγινε η ένταξη αιτήσεων στο πρόγραμμα με ίδια διαδικασία και με ποια οικονομική συμμετοχή του πολίτη;

Όσο για το Εξοικονομώ – Αυτονομώ τα λόγια του πρωθυπουργού στην δημόσια παρουσίαση του προγράμματος με τηλεδιάσκεψη στις 9 Δεκεμβρίου τα λένε όλα:

«Πιστεύω ότι το “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” είναι μια δράση από την οποία, πραγματικά, βγαίνουν κερδισμένοι όλοι. Βγαίνουν -πρώτα απ’ όλα- κερδισμένοι οι πολίτες οι οποίοι θα αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους και θα έχουν στη συνέχεια λιγότερα έξοδα για θέρμανση και ψύξη. Βγαίνουν κερδισμένες οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες του κλάδου των κατασκευών. Η βιομηχανία των δομικών υλικών καθώς προστίθεται ένα σημαντικό πεδίο δραστηριότητας το οποίο αυξάνει και την απασχόληση, όλες αυτές είναι εργασίες εντάσεως εργασίας»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button