ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Η ΟΣΥΑΠΕ ζητά μέτρα θωράκισης των διαδικασιών των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών

Μέτρα θωράκισης των διαδικασιών των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών ζητά η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας.

Η ανακοίνωση:


«Πάρτε μέτρα θωράκισης των διαδικασιών των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν, με τις «πλάτες» που κάνει σε διάτρητες διαδικασίες να στοχοποιεί υπηρεσίες και υπαλλήλους

Για άλλη μια φορά ήρθαν στην επιφάνεια αποκαλύψεις για «πλαστά διπλώματα», για συλλήψεις και έρευνες σε Δ/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών, αυτή τη φορά στην Κορινθία.

Έχοντας ενημέρωση μόνο από τα δημοσιεύματα και χωρίς να γνωρίζουμε αναλυτικά τα όποια ευρήματα, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο όχι μόνο να καταδικάσουμε και πάλι τα φαινόμενα αυτά, αλλά και να καλέσουμε την κυβέρνηση και τις Περιφερειακές Αρχές και ιδιαίτερα το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, που συνεχίζουν να διατηρούν ένα αναχρονιστικό και διάτρητο νομικό πλαίσιο, που δημιουργεί το έδαφος για κάθε είδους παράτυπες ή ακόμα και έκνομες ενέργειες και να προχωρήσουν σε μέτρα, που θα διασφαλίζουν την οδική ασφάλεια και θα εξασφαλίζουν με διαφάνεια την ορθή εκτέλεση του συνόλου των αρμοδιοτήτων των Δ/νσεων Μεταφορών, που θα ξεχωρίζουν «την ήρα από το στάρι».

Κυβέρνηση, Περιφερειακές Αρχές και ιδιαίτερα Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων έχουν τεράστιες ευθύνες. Ούτε τα ημίμετρα που εξαγγέλλουν δεν παίρνουν. Πρόσφατη είναι η παράταση που δόθηκε έως τις 31 Αυγούστου 2023 μετά από άλλη μια άπρακτη… για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού της παρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 4850/2021 για τις αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών και οδηγών.

Φτάνει πια!!!

Απαιτούμε όχι μόνο να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές και να ρίξουν άπλετο φως στις υποθέσεις αυτές, καθώς και σε κάθε άλλη καταγγελία αλλά και κυβέρνηση και Περιφερειακές Αρχές:

– Να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα (θεσμικά και τεχνικά) προκειμένου να διασφαλίζεται η ομαλή και η αδιάβλητη διενέργεια των θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών και οδηγών στις Δ/νσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας.

– Να προμηθευτούν, να εγκαταστήσουν και θα θέσουν σε λειτουργία σε όλες τις αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών και οδηγών, τον προβλεπόμενο εξοπλισμό της παρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 4850/2021, έστω και αυτόν τον ελλιπή.

– Να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση εγκατάστασης και χρήσης των λεγόμενων jammers και κάθε άλλου πρόσθετου τεχνικού εξοπλισμού.

Η ΟΣΥΑΠΕ, οι Σύλλογοι και οι εργαζόμενοι στις Δ/νσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται ένα αναχρονιστικό και διάτρητο πλαίσιο, που αφήνει αθωράκιστες τις υπηρεσίες και απροστάτευτους τους υπαλλήλους που επιτελούν με ευσυνείδητα αυτό το καθήκον».

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button