ΑγρότεςΡοή Ειδήσεων

Η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας στο πλευρό των πυρόπληκτων

Προχωρά σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη συμπαράστασή της σε όλους τους πυρόπληκτους και παράλληλα γνωστοποιεί ότι συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για αυτούς.

Αναλυτικά:


«Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας (ΟΑΣΑ) εκφράζει τη συμπαράστασή της σε όλους τους κατοίκους, τους αγρότες και κτηνοτρόφους που επλήγησαν και πλήττονται από τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί και δίνουν μάχη για να προστατέψουν τα σπίτια τους τις καλλιέργειές τους και τις περιουσίες τους.

Για μια ακόμη φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, που διατηρούν, χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό πυρόσβεσης, και πυροπροστασίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έχουν διαχωρίσει, χωρίς επιστημονική κρίση την πρόληψη από την καταστολή των δασικών πυρκαγιών.

Χρησιμοποιούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή, ως εύκολες δικαιολογίες, για να κρυφτούν όλες οι διαχρονικές ελλείψεις. Η μάχη απέναντι στις πυρκαγιές είναι ακόμα σε εξέλιξη, γι’ αυτό έστω και τώρα, η κυβέρνηση να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέσα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα, να μην υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον και τις λαϊκές περιουσίες. Όπως έγινε πριν λίγες ήμερες και στο νομό μας, από τις πυρκαγιές στο Θύριο και στο Δρυμό, Βόνιτσας, που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες καμένα ελαιόδεντρα, σταβλικές εγκαταστάσεις, αποθήκες ζωοτροφών, καμένα ζώα. Έγιναν στάχτη εκατοντάδες στρέμματα δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Αναδείχτηκαν και στη περιοχή μας, οι διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες και οι τρομακτικές ελλείψεις που υπάρχουν τόσο στην αντιπυρική προστασία όσο και στην πρόληψη.

Χωρίς δρόμος δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας, χωρίς φυλάκια πυρασφάλειας, χωρίς ομβροδεξαμενές ανεφοδιασμού και ταυτόχρονα η Π.Υ. χωρίς τον απαιτούμενο προσωπικό και αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό.

Καλούμε το λαό της Αιτωλοακαρνανίας, να οργανώσει τον αγώνα του, να είναι σε ετοιμότητα και να επαγρυπνεί καθώς σήμερα υπάρχουν τα τεχνικά μέσα και η επιστημονική γνώση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και όλων των φυσικών καταστροφών.

Συγκεκριμένα απαιτούμε:

  • Πλήρη και άμεση καταγραφή όλων των πληγέντων, όλων των ζημιών σε κατοικίες, αγροκτήματα, πάγιες εγκαταστάσεις σε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.
  • Να δοθούν ζωοτροφές στις πυρόπληκτές περιοχές.
  • Πλήρη αποζημίωση των περιουσιών στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις χωρίς καμία καθυστέρηση. Άμεσα έκτακτο βοήθημα στους πληγέντες.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.
  • Να παγώσουν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ΔΥΟ, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες.
  • Να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες, σε μόνιμο προσωπικό και μέσα, της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας, αλλά και του συστήματος Υγείας για την κάλυψη συνθηκών κρίσης και από πυρκαγιές.
  • Να καταργηθούν οι αντιδραστικοί νόμοι που παραδίδουν τη γη και τις δασικές εκτάσεις ως φιλέτα στην επιχειρηματική δράση.
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών, με κατάργηση του αντιεπιστημονικού διαχωρισμού, της πρόληψης από την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, τους Αγροτικούς Συλλόγους του νομού, να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και την συμπαράσταση μας  στους πληγέντες συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης όπου θα αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές (νερά, αναψυκτικά, ξηρά τροφή, γάλατα, είδη ατομικής υγιεινής και χαρτικά) .

Η συγκέντρωση θα γίνεται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου μέχρι την Τετάρτη και ώρα 9 έως 12:30πμ και 18:00 με 20:00».

 

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button