Η Λευκάδα το πάει για…Μύκονος;

Φίλος του agriniopress.gr μας μετέφερε προχτές μια εμπειρία που καλό είναι να την έχετε υπόψιν σας ειδικά εσείς οι πιο συντηρητικοί Αγρινιώτες που παραδοσιακά περνάτε ένα μήνα το καλοκαίρι στη Λευκάδα. Διότι ο τουρισμός είναι ανοιχτός σε όλους και οι μόδες στο “ποιος/ πάει/ που” αλλάζει ανάλογα με τις τάσεις,τα ταξιδιωτικά γραφεία, τις τιμές και άλλα κόλπα που τα ξέρουν οι ατζέντηδες και τα μεγάλα πρακτορεία. Μη νομίζετε, κι η Μύκονος κάποτε ήταν ένα ήσυχο, όμορφο νησάκι στο Αιγαίο…

Λοιπόν σας το μεταφέρουμε όπως μας το είπε ο φίλος: “Το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκα στη Λευκάδα για να κανονίσω τα διαδικαστικά που έχω κάθε χρόνο τέτοια εποχή αφού κάνω κουμάντο για μια “άκρη” και περνάω κάμποσες μέρες του καλοκαιριού στο ωραιότερο νησί της Ελλάδας. Είμαστε λοιπόν στην έξοδο λίγα μέτρα από τη “γέφυρα” και τυχαίνει να είναι η ώρα να ανοίξει για να περάσουν σκάφη. Έτσι και γίνεται, εμείς περιμένουμε και τα πρώτα σκάφη αρχίζουν να περνάνε. Καθώς βλέπουμε κόσμο στο πρώτο από αυτά ακούμε ένα “ουουουου…” σαν μια χαρούμενη φωνή να μας χαιρετά. Κοιτάμε και είναι ένας κύριος, καθόλα αξιοπρεπής, ο οποίος όμως φοράει σουτιέν! Λέμε δεν μπορεί η αντανάκλαση του ήλιου θα είναι, ήταν και ζεστό το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Μετά από λίγο όμως περνάει άλλο σκάφος, ιστιοφόρο και μόλις προλαβαίνουμε να δούμε δύο νεαρούς, βορειοευρωπαϊκής προελεύσεως, που φορούν κάτι χαριτωμένα στρινγκ! Αρχίζουμε να υποψιαζόμαστε ότι, δεν μπορεί, κάποια φωλιά θα υπάρχει κάπου κοντά. Και πράγματι ακολουθεί και τρίτο σκάφος, επίσης με κατάρτια, πάνω στο οποίο προλαβαίνουμε να διακρίνουμε έναν…άντρα που φορούσε φούστα (σ.σ. πλισέ μάλλον…)”.Να μην τα πολυλογούμε ο φίλος μας περιέγραψε ότι επρόκειτο για κάποια παρέα μάλλον, γύρω στα 15 σκάφη με επιβαίνοντες ανάλογων ενδιαφερόντων- ενδυματολογικών κι όχι μόνο-που χαιρετούσε σαν μια χαρωπή παρέλαση τον κόσμο. Ο οποίος κόσμος με τη σειρά του κοίταζε μάλλον απορημένος, αποτελούμενος κυρίως από οικογένειες του Σαββατοκύριακου.


Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο. Ο φίλος μας μετέφερε μια σχετική αμηχανία αλλά και απορία πως αλλάζουν οι καιροί. Γι’ αυτό σας λέμε, καλό είναι φέτος το καλοκαίρι να είστε έτοιμοι για όλα. Η τουριστική βιομηχανία τα έχει αυτά τα…γυρίσματα.

 

Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress