Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων παρουσίασε τα πεπραγμένα του προγράμματος Coastal Heritage Network (φωτο)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, ως επικεφαλής εταίρος (Lead Partner) του έργου “Coastal Heritage Network – CoHeN” που υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020 πραγματοποίησε με επιτυχία την τελευταία συνάντηση εργασίας (Project Meeting) στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπάκτου, τη Δευτέρα, 20-11-2023, καθώς και την Ημερίδα Λήξης στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, την Τρίτη, 21-11-2023 που παραχωρήθηκε στην Εφορεία από την Ιερά Μητρόπολη.

Συμμετείχαν με φυσική παρουσία εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ηλείας, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας, ενώ η Περιφέρεια της Απουλίας συμμετείχε με διαδικτυακή παρουσία. Παρίστατο επίσης εκπρόσωπος της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος (Joint Secreatriat) από την Ιταλία, κ. Τίνα Ρανιέρι. Χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ. Ιερόθεος, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου, κ. Βασίλειος Γκίζας, ενώ παρέστησαν οι Διευθυντές του ΥΠΠΟ, κ. Ιωάννης Χουλιαράς, κ Ερωφύλλη-Ίρις Κόλια και κ. Διαμάντω Ρηγάκου, των αντίστοιχων Εφορειών Αρχαιοτήτων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, καθώς και πλήθος κόσμου.


Κατά το διήμερο παρουσιάστηκαν στους εταίρους αλλά και στο ευρύ κοινό τα πεπραγμένα των τεσσάρων σχεδόν χρόνων διάρκειας του απαιτητικού αυτού προγράμματος, ενώ πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Φρούριο του Ακτίου και στα Κάστρα της Βόνιτσας και της Ναυπάκτου, στα μνημεία δηλ. που δέχθηκαν αναστηλωτικές επεμβάσεις στα τείχη και εργασίες ανάδειξης στο πλαίσιο του προγράμματος.

Στο Κάστρο της Βόνιτσας, η επίσκεψη επικεντρώθηκε κυρίως στο Κτήριο του Αλή Πασά στο οποίο λειτουργεί πλέον ψηφιακή έκθεση για την οχυρωματική αρχιτεκτονική της Αιτωλοακαρνανίας. Τέλος, το διήμερο της παρουσίασης ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο νέο Βυζαντινό Μουσείο Κάστρου Ναυπάκτου στο οποίο κατά την παρούσα φάση προετοιμάζεται η έκθεσή του και θα ανοίξει πολύ σύντομα τις πύλες του στο κοινό.

eforeia (1)

eforeia (2)

vikatou

eforeia (3)

eforeia (4)

eforeia (5)

eforeia (6)

gkizas

ierotheos

eforeia (2)

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button