ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

«Η διαφορετικότητα αφορά κάθε άνθρωπο κι αυτή είναι η μαγεία», το μήνυμα του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

Στο πλαίσιο των σχεδίων δράσης της Ε.Δ.Υ του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο χώρο του σχολείου εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των μαθητών.

Με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού του Τμήματος Ένταξης Αικατερίνης Δούκουλου, της Κοινωνικού λειτουργού Αικατερίνης Γαλάνη και του Σχολικού Ψυχολόγου Χρήστου Μαγειρούδη, καθώς και την αρωγή της εκπαιδευτικού της θεατρικής αγωγής Αικατερίνης Στραγάλη οι μαθητές παρουσίασαν μουσικοθεατρικό δρώμενο (Α’,Β’), τραγούδησαν (ΣΤ΄),ζωγράφισαν (Γ΄-Δ΄) και  έφτιαξαν τα δικά τους συνθήματα (Ε΄).


12ο

 

Τα μηνύματα ήταν εστιασμένα στην  αποδοχή της διαφορετικότητας με την ευρύτερη έννοια και στην καλλιέργεια των αρχών της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Ο καθένας μπορεί και έχει κάτι να προσφέρει στα πλαίσια της ομάδας. Μια μικρή προσφορά μπορεί πάντα να κάνει τη διαφορά.

«Όλοι είμαστε διαφορετικοί και αυτό είναι που κάνει τη ζωή να έχει νόημα. Ο καθένας μας έχει να δείξει κάτι διαφορετικό και μπορεί με τη μικρή ή μεγάλη του δύναμη να βοηθήσει στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Η διαφορετικότητα είναι  ένα τεράστιο δώρο για την ανθρωπότητα, ο καθένας μας είναι μια  ξεχωριστή οντότητα πάνω σε αυτό τον πλανήτη και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι αποδοχή για έναν καλύτερο κόσμο με πραγματικό συναισθηματικό πλούτο», τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ενημέρωση του Σχολείου.

12ο2

Στη συνέχεια οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης συνομίλησαν διαδικτυακά με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.EΚ. Ορεστιάδας, Έβρου. Τα παιδιά συστήθηκαν, διατύπωσαν εκατέρωθεν απορίες και ερωτήσεις για τα σχολεία τους και την καθημερινότητά τους και ευχήθηκαν «Καλές Γιορτές» με την ελπίδα να συνεχιστεί η επικοινωνία τους.

«Οι μαθητές μόνο αποκτώντας εσωτερικά κίνητρα και  βιώνοντας ενεργά τη διαδικασία και την προσπάθεια μέχρι το τελικό αποτέλεσμα θα μπορέσουν σταδιακά να εκτιμήσουν την αξία της αποδοχής, της συνεργασίας και του αλληλοσεβασμού και να μπουν έστω για λίγο στη θέση του διπλανού τους.

Ας φροντίσουμε όλοι μας κάθε φορά που έχουμε την ευκαιρία, να δίνουμε στα παιδιά τα κίνητρα και τις ευκαιρίες που χρειάζονται, για να μπορούμε στο μέλλον να  μιλάμε για μια κοινωνία χωρίς περιθωριοποιημένες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», καταλήγει η ενημέρωση του 12ου Δημοτικού.

Χορηγούμενη
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button