Δυτικά ΕπιχειρείνΡοή Ειδήσεων

Η ΑΝΑΚΕΜ στην πρωτοπορία της ανακύκλωσης απόβλητων εκσκαφών κατασκευών & κατεδαφίσεων

H ομιλία του Ηλία Δημητριάδη, πρόεδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλος της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. στο «Δυτικά Επιχειρείν 2022»

H ομιλία του Ηλία Δημητριάδη, πρόεδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλος της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. στο «Δυτικά Επιχειρείν 2022»

Οι δραστηριότητες των επιχειρήσεων δημιουργούν έργα, είτε αυτά είναι ανακαινίσεις σε κτίρια, νέες κατασκευές, οδοποιία, εργασίες που απαιτούν σκυρόδεμα


Οπότε παράγονται απόβλητα απ’ολη αυτή τη δραστηριότητα. Η ανεξέλεγκτη διάθεση των οποίων μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, ενώ συνδέεται σε αρκετές περιπτώσεις και με φυσικές και τεχνικές καταστροφές πχ πρόκληση πυρκαγιών ή πλημμύρες.

Κάπου εδώ, έρχονται να δώσουν λύσεις τα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης Α.Ε.Ε.Κ., στα οποία ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα διαδραματίζει η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε.

«Η ΑΝΑΚΕΜ έχει ως όραμα να εξαλείψει αυτήν την κατάσταση που υπάρχει και στη Δυτική Ελλάδα», είπε στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2022» ο Ηλίας Δημητριάδης, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε.

Εξήγησε τους λόγους γιατί το επιχειρείν θα πρέπει να τελεί υπό την στενή παρακολούθηση της διαχείρισης των αποβλήτων που παράγει και γιατί είναι απαραίτητη η ανακύκλωση των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις
– Για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
– Την αποφυγή του πρόωρου κορεσμού στους ΧΥΤΑ και στους ΧΥΤΥ
– Την αποφυγή της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος, που έχει αντίκτυπο και στο τουριστικό προϊόν της χώρας

«Το 30% των πυρκαγιών και των πλημμυρών στην Ελλάδα κάθε χρόνο έχουν ως αίτιο την ανεξέλεγκτη διάθεση των μπάζων, οπότε η ανακύκλωση κα ορθολογική διαχείριση αυτών των αποβλήτων οδηγεί σε αποτροπή τέτοιων καταστάσεων.
Με την ανακύκλωση επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση φυσικών ορυκτών πόρων» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση της Ευρωπαϊκής στρατηγικής για τα απόβλητα καθώς και της Ελληνικής νομοθεσίας και ειδικότερα του νόμου 4819/2021.
Αμέσως μετά ο κ. Δημητριάδης, μίλησε για τα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης Α.Ε.Ε.Κ. και ανέλυσε πώς αυτά λειτουργούν. Ένα από κορυφαία αυτά συστήματα στην Ελλάδα, εκ των 15 που υφίστανται συνολικά, είναι και η ΑΝΑΚΕΜ.

H γεωγραφική εμβέλεια της ΑΝΑΚΕΜ καλύπτει σήμερα το 81% της χώρας και 60 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες. Έχουν ανακυκλωθεί 7,5 εκατομ. τόνοι μπάζων και διαθέτει 115 μονάδες στην Επικράτεια.
Ο κ. Δημητριάδης έδωσε στο πλαίσιο της εισήγησης του, αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας, τη συνεργασία της με μονάδες ανακύκλωσης στη Δυτική Ελλάδα κλπ.

Η ομιλία περιείχε επίσης αναφορές στις προστατευόμενες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, τις δράσεις καθαρισμού που διενεργήθηκαν σε κάποια επιβαρυμένα σημεία, τις δράσεις κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της ΑΝΑΚΕΜ κ.α.

Δείτε την ομιλία του Ηλία Δημητριάδη και την σχετική παρουσίαση του:

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button