Η «άλλη οψη» των εξελίξεων στη ΜΕΘ: Το βαρύ κλίμα, οι παραιτήσεις νοσηλευτών και η ΕΔΕ

Όπως φαίνεται τα προβλήματα με τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, μετά την αιφνιδιαστική υποβολή παραίτησης της διευθύντριας της Μονάδας Εύας Μιχαηλίδου, έχουν και μια δεύτερη, άγνωστη στους πολλούς πτυχή.

Αυτήν του εξαιρετικά κακού κλίματος που φέρεται να υπάρχει στη Μονάδα μεταξύ της Διευθύντριας και του προσωπικού, τη στιγμή μάλιστα που η ΜΕΘ παρουσιάζει εξαιρετικά δείγματα απόδοσης με  χαμηλά επίπεδα θνητότητας κλπ.


Πρόκειται για ένα σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα «κρυμμένο κάτω από το χαλί» για τους γνωρίζοντες, που αποκαλύπτεται όμως μετά την υποβολή της παραίτησης της Διευθύντριας της ΜΕΘ. Κάτι που «διέφυγε» της προσοχής τόσο της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» που δημοσιοποίησε την παραίτηση , όσο και άλλων φορέων που τις προηγούμενες ημέρες  εξέδωσαν διαπρύσιες ανακοινώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα ενημερώθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννακός που βρέθηκε πρόσφατα στο Αγρίνιο  και μάλιστα είχε συνάντηση με την Διευθύντρια της ΜΕΘ, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Από τη στιγμή που η παραίτηση της κ. Μιχαηλίδου έγινε γνωστή, μέσω της ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο», κυκλοφόρησε πλήθος ανωνύμων σχολίων σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. Που ανέφεραν ακριβώς αυτό: Ότι το εσωτερικό πρόβλημα στη Μονάδα, δεν αναφέρεται στις ανακοινώσεις, σαν να μην υπάρχει…

Το κακό κλίμα με τις μαζικές αιτήσεις μετακίνησης νοσηλευτών αλλά και της Προϊσταμένης της Μονάδας επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγρινίου Β. Καραγιώργος.

Όπως έγινε γνωστό πριν από δυο μήνες δυο νοσηλευτές ζήτησαν να μετακινηθούν από τη Μονάδα, ενώ πριν από έναν μήνα κατέθεσαν μαζικό αίτημα επτά εργαζόμενοι. «Όταν μια νευραλγική Μονάδα όπως η ΜΕΘ έχει δώδεκα εργαζομένους και από αυτούς οι εννέα θέλουν να φύγουν, τότε κάτι δεν πάει καλά» σχολιάζει σχετικά ο κ. Καραγιώργος στο agriniopress.

Η μαζική αυτή φυγή των εργαζομένων προκάλεσε και το ενδιαφέρον της διοίκησης, όπως ήταν φυσιολογικό που προχώρησε στη διενέργεια ΕΔΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σχεδόν ταυτόχρονα, υποβλήθηκε και η παραίτηση της Διευθύντριας.

«Δεν είναι δυνατόν έμπειροι εργαζόμενοι που ζητούσαν επιτακτικά την επαναλειτουργία της Μονάδας μετά το κλείσιμο της για να επιστρέψουν και να δουλέψουν σε αυτή, τώρα να λένε πως δεν αντέχουν άλλο και να ζητούν  να φύγουν», λένε πηγές από το περιβάλλον των εργαζομένων.

Να σημειωθεί πως ο η κ. Μιχαηλίδου φέρεται να έχει αναπτύξει σε συσκέψεις τους λόγους της παραίτησης της, με πλέον πρόσφατη τη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ στις 31 Ιουλίου. Δημόσια όμως δεν έχει τοποθετηθεί. Στη σύσκεψη αυτή ο διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε κ. Καρβέλης δεσμεύτηκε να αποστείλει άμεσα και να ζητήσει με επείγον έγγραφό του την προκήρυξη 2 θέσεων Επιμ. Β’ για την ΜΕΘ του Αγρινίου και ζήτησε από τον διοικητή του νοσοκομείου να ενισχύσει τη ΜΕΘ άμεσα με 4 νοσηλευτές, ο οποίος και ανταποκρίθηκε.

«Εμείς σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε την αναστολή λειτουργίας της Μονάδας. Δεν πρέπει με τίποτε να φτάσουμε εκεί. Αναγνωρίζουμε την αφοσίωση , την αυταπάρνηση και την επιστημονική επάρκεια της Διευθύντριας. Η σωστή και αποδοτική λειτουργία της ΜΕΘ όμως πρέπει να γίνεται και σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον και σε πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας. Η ΜΕΘ δεν είναι κάποια τυχαία Μονάδα», συμπληρώνει ο κ. Καραγιώργος.

Π.Η.Τ.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Εύα Μιχαηλίδου ΜΕΘ νοσοκομείου Αγρινίου παραίτηση