Παραιτείται η Γ.Γ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας με προβληματισμούς για το τοπικό συνδικαλιστικό κίνημα

«Τον ρου της ιστορίας τελικά δεν μπορείς να τον αλλάξεις, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει μαζικότητα...»

Η Δέσποινα Πάντου, Γενική Γραμματέας της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, με δημόσια ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, ουσιαστικά προϊδεάζει για την αποχώρηση της από το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ.

Εκφράζει κάποιους γενικούς προβληματισμούς για το συνδικαλιστικό κίνημα και τη μαζικότητα του και τονίζει πως η ίδια δεν μπορεί να μετατραπεί «σε απλή γραφιά λόγων που θωπεύουν τ’ αυτιά αυτών που τους εκφέρουν αλλά σπάνια φτάνουν στα αυτιά αυτών που πρέπει». Τονίζει ακόμη πως δεν μπορεί να θεωρήσει πως έκανε το χρέος της «κρατώντας ένα πανό σε αγώνες που δίνονται ετεροχρονισμένα».


Η ανάρτηση της κ. Πάντου:

«Θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους εκπαιδευτικούς με στήριξαν με την ψήφο τους αυτά τα χρόνια όπως και τους υπόλοιπους 8 συνοδοιπόρους στο Σύλλογο μας, όμως το συνδικαλιστικό ταξίδι τελειώνει για μένα εδώ, μάλλον…
Ως γνήσια ρομαντική (όχι απ’αυτές με τις καρδούλες και τα κεράκια) νόμιζα πως μπορώ να ανατρέψω καταστάσεις ή έστω να προσπαθήσω, σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο.

Όμως τον ρου της ιστορίας τελικά δεν μπορείς να τον αλλάξεις, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει μαζικότητα…
Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε νιώθω περήφανη και πλήρης για κάποιες περιπτώσεις που αντιμετωπίστηκαν με απόλυτη επιτυχία και που θα τις κουβαλάω πάντα μέσα μου με θετικό πρόσημο. Δεν μπορώ όμως να μετατραπω σε απλή γραφια λόγων που θωπεύουν τ’ αυτιά αυτών που τους εκφέρουν αλλά σπάνια φτάνουν στ’ αυτιά αυτών που πρέπει, ούτε να θεωρήσω πως έβγαλα το χρέος μου κρατώντας ένα πανό σε αγώνες που δίνονται ετεροχρονισμένα.

Και ποιος φταίει θα μου πεις…

Όπως λέει ο Λουκιανός:
“Θα πει πως φταίμε κι εμείς
Φταίτε κι εσείς φταίνε κι οι άλλοι
Φταίμε κι εμείς φταίτε κι εσείς
Φταίει κι ο Χατζηπετρής”

ΥΓ: Όλες και όλοι μαζί στον αγώνα για να παραμείνει ΑΝΟΙΧΤΌ το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου».

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Δέσποινα Πάντου παραίτηση