Δυτική Ελλάδα

Η αλεπού των Χριστουγέννων… στη Λευκάδα (ένα αληθινό παραμύθι)

foxΠάνε 15 χρόνια από τότε που έκανα ένα ρεπορτάζ στη Λευκάδα όπου ο αείμνηστος Νίκος Μαλακάσης κατάφερε να δημιουργήσει μία καταπληκτική φιλία με μία αλεπού.

Η σχέση τους μοναδική, που μόνο στα παραμύθια τη συναντάς. Κάθε απόγευμα ο Νίκος στο κτήμα του στον Αι Γιάννη που είχε ενοικιαζόμενα δωμάτια συναντούσε την αλεπού την οποία κατάφερε να ταϊζει με το κουτάλι.

7615

7642

7628

Η αλεπού ξεθάρεψε τόσο πολύ που έμπαινε και μέσα στο σπίτι. Κάθε χρόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων οι επισκέψεις της “Τσάτσα Μάρως” (έτσι αποκαλούσε την αλεπού) είχαν ιδιαίτερη γοητεία. Βλέπετε, την εποχή αυτή η αλεπού ήταν έγκυος και γεννούσε τα μικρά της στα μέσα του Ιανουαρίου οπότε για ένα δίμηνο περίπου δεν πήγαινε στο ραντεβού της με τον Νίκο προκειμένου να προστατεύσει και να μεγαλώσει τα μικρά της.

Το παραμύθι μας το αφηγείται ο ίδιος ο Νίκος Μαλακάσης. Ήταν ένας γαλήνιος και υπέροχος άνθρωπος με πλούσια συναισθήματα. Κατάφερε το απίθανο, αυτό που μόνο στα παραμύθια γίνεται…

Για να κλείσω εγώ το παραμύθι, οι δυο τους, από το μακρινό αστέρι που βρίσκονται μας στέλνουν ένα μήνυμα με μια αχτίδα φωτός εν όψει των Χριστουγέννων για να μας επιβεβαιώσουν ότι τα παραμύθια κάποιες φορές γίνονται αληθινά. Για να τα κατανοήσουμε όμως, χρειάζεται αγνότητα ψυχής  και χριστουγεννιάτικη διάθεση.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Δείτε το βίντεο:

Του Γιάννη Γιαννακόπουλου

postmodern.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button