ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Η ακτινογραφία της κάλπης: Η ΝΔ «έγδυσε» το ΠΑΣΟΚ που ψάρεψε ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτο κόμμα και στους νέους αναδείχτηκε η Νέα Δημοκρατία, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε διαρροές προς όλες τις ιδεολογικές κατευθύνσεις. Πώς ψήφισε το Κέντρο

Πρωτιά και στις νεαρότερες ηλικίες πέτυχε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της Κυριακής, αντλώντας ουσιαστικά ψηφοφόρους από όλες τις «δεξαμενές». Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε διαρροές προς όλες τις ιδεολογικές κατευθύνσεις.

Πώς ψήφισαν οι νέοι 17 – 24 ετών


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πανελλαδικού exit poll, στους νέους 17 – 24 ετών, η ΝΔ συγκέντρωσε το 31,5% των ψήφων, ο ΣΥΡΙΖΑ το 28,8%, το ΠΑΣΟΚ το 10,5%, το ΚΚΕ το 6,4%, η Πλεύση Ελευθερίας το 6%, η Ελληνική Λύση το 5,9%, το ΜέΡΑ25 το 5% και το κόμμα «Νίκη» 3%. Άλλο κόμμα προτίμησε το 2,9% των ψηφοφόρων της συγκεκριμένης «δεξαμενής».

Από πού κέρδισε ψηφοφόρους η ΝΔ

Ταυτόχρονα η Νέα Δημοκρατία κέρδισε ψηφοφόρους από όλες τις «δεξαμενές». Πιο αναλυτικά, έλαβε το 10,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 14,1% του ΠΑΣΟΚ, το 11,5% του ΜέΡΑ25, το 2,6 από το ΚΚΕ και το 2,6 από την Ελληνική Λύση.


Πώς ψήφισε το Κέντρο

Στον χώρο των κεντρώων ψηφοφόρων η ΝΔ συγκέντρωσε το 40,6%, το ΠΑΣΟΚ το 26,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 15,9%, η Ελληνική Λύση το 4,4%, η Πλεύση Ελευθερίας το 3,9%, ενώ άλλο κόμμα προτίμησε το 8,6%.

ΣΥΡΙΖΑ: Διαρροές προς όλες τις ιδεολογικές κατευθύνσεις

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε διαρροές προς όλες τις ιδεολογικές κατευθύνσεις.

Το 10,8% των διαρροών κινήθηκε προς τη Νέα Δημοκρατία, το 10% προς το ΠΑΣΟΚ, 5% προς το ΚΚΕ, 3,4% προς την Ελληνική Λύση, το 3,3% προς το ΜέΡΑ25, το 2,3% προς την Πλεύση Ελευθερίας και το 7,5% προς άλλο κόμμα.

Πηγή: reader.gr

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button