Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

H παρέμβαση του Ε.Κ. Αγρινίου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τι ζήτησε για σχολικές καθαρίστριες και σχολικούς τροχονόμους

Μετά από παρέμβαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου το θέμα σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να παρθούν, εν μέσω πανδημίας , για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. , δια της αντιπροσωπείας του, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των προσλήψεων στο προσωπικό καθαριότητας στις σχολικές μονάδες , που η κυβέρνηση μετέθεσε την ευθύνη στους δήμους.

Διατύπωσε τη θέση του ότι όλοι οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν πρέπει να είναι με πλήρες ωράριο , ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα , με συμβάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Ζήτησε “να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι γιατί εκτελούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες”.
Έθεσε ακόμη το θέμα για τον αριθμό των προσλήψεων , (για το Αγρίνιο είναι 51 με πλήρες και 57 με μειωμένο ωράριο, που δεν αρκούν για την κάλυψη των αναγκών” και τόνισε πως χρειάζεται να προσληφθούν περισσότεροι εργαζόμενοι.

Επίσης , για μια ακόμα φορά , έθεσε τα προβλήματα των σχολικών τροχονόμων και το αίτημα για αλλαγή από σχέση εθελοντισμού σε σχέση εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ζητήθηκε από την δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες και να θέσει το αίτημα στην ΚΕΔΕ και στην κυβέρνηση.

“Οι σχολικοί τροχονόμοι επιτελούν μόνιμο έργο για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών προς και από το σχολείο. Αυτή η προσφορά τους είναι αναγκαίο να διευρυνθεί περισσότερο και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου , πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο της πανδημίας”, τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΕΚΑ .

Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση για την προώθηση των παραπάνω αιτημάτων και η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες.

“Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα και την ενότητά τους , συσπειρωμένοι στα σωματεία τους έχουν τη δύναμη να επιβάλουν λύσεις για τη δίκαια αιτήματά τους”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button