ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

H EΛΟΠΥ φιλοξενεί την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του προγράμματος Biotrails

H συστηματική συμμετοχή της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) σε διεθνή προγράμματα που προάγουν την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια, αντιπροσωπεύει τον πυρήνα της δέσμευσής μας για την προώθηση της βιώσιμης ιχθυοκαλλιέργειας, διαμορφώνοντας ένα μέλλον που συνδυάζει αποτελεσματικότητα, καινοτομία και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΟΠΥ φιλοξένησε στην Ελλάδα τη φετινή γενική συνέλευση Biotrails από τις 16 έως τις 18 Ιανουαρίου, ένα σημαντικό συνέδριο που αποτελεί μέρος του προγράμματος Horizon Europe.


Το BIOTRAILS είναι ένα έργο που στοχεύει στη δημιουργία γνώσης και στην ανάπτυξη εργαλείων που θα εμπνεύσουν και θα επιταχύνουν μετασχηματιστικές αλλαγές που σχετίζονται με τη βιοποικιλότητα στην κοινωνία μας.

Το έργο αποβλέπει στην καλύτερη κατανόηση της σχέσης μεταξύ της κλιματικής αλλαγής, της βιοποικιλότητας και της κοινωνίας εξετάζοντας παράλληλα και παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές που αποσκοπούν σε ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο μέλλον. Στο έργο συμμετέχουν ερευνητικά ιδρύματα και παραγωγοί από την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική, με την ΕΛΟΠΥ και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο να εκπροσωπούν την Ελλάδα.

Μέρος του προγράμματος ήταν και η επίσκεψη σε μονάδα Ιχθυοκαλλιέργειας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια πρακτική εμπειρία στον τομέα.

Το έργο BIOTRAILS αποτελεί ένα βήμα προς μια κατεύθυνση για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, στοχεύει να εμπνεύσει και να επιταχύνει τη μετασχηματιστική αλλαγή που σχετίζεται με τη βιοποικιλότητα στις αλυσίδες αξίας τεσσάρων επιλεγμένων παραγωγών αγαθών   στις οποίες ανήκει και η  Ιχθυοκαλλιέργεια.

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Η ΕΛΟΠΥ, κύριος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC), αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.

Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. Επιπλέον, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish from Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece 

Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece έχουν απαράμιλλη φρεσκάδα, υπέροχη γεύση, εξαιρετική  ποιότητα και πλούσια θρεπτικά συστατικά. Αναπτύσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, την πεντακάθαρη διαυγή θάλασσα της χώρας μας, σύμφωνα με αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφονται με εξαιρετικής ποιότητας, πλήρως ισορροπημένες μη γενετικά τροποποιημένες ιχθυοτροφές.

1. Βiotrails

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button