Δυτική Ελλάδα

Γυμνάσιο Θέρμου: Διαμαρτυρία για την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας

koi-thermoΟ Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου Θέρμου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μη λειτουργία του θεσμού της Ενισχυτικής διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Θέρμου.

Αναλυτικα:

«Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας δεν επέλεξε το Γυμνάσιο Θέρμου ως Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2013-14, παρόλο που δήλωσαν ότι θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα 30 και πλέον μαθητές  και θα δημιουργούνταν πάνω από  10 τμήματα. Μετά την απόφαση αυτή, οι μαθητές καλούνται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Καινουρίου, πράγμα που δεν είναι εφικτό, γιατί οι μαθητές δεν μπορούν να μετακινηθούν σε μια απόσταση 30 χιλιομέτρων, αφού οι περισσότεροι είναι από χωριά, στα οποία δεν μπορούν να φτάσουν στη συνέχεια, λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου.

Η απόφαση αυτή αφαιρεί από τους  αδύνατους μαθητές τη δυνατότητα να βοηθηθούν στα μαθήματα που επέλεξαν να παρακολουθήσουν, λόγω γεωγραφικών συνθηκών. Πλήττονται στην πραγματικότητα οι αδύνατες οικονομικά οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Αιτ/νίας  να ανακαλέσουν την απόφαση και να λειτουργήσει το Γυμνάσιο Θέρμου ως Κέντρο Ενισχυτικής διδασκαλίας, γιατί οι συνθήκες δεν επιτρέπουν στους μαθητές τη μετακίνησή τους σε τόσο μεγάλη απόσταση.»

Θέρμο 7 Φεβρουαρίου 2014

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΕΤΣΙΝΗ                        ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button