Εθνικές Εκλογές 2023ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Γρ. Θεοδωράκης: «Να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις του τόπου-ειδικά τους νέους» (video)

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, μιλά για τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού, τα προβλήματα και τις προοπτικές του τόπου-«κινητήρια δύναμη οι νέοι»

Στο AgrinioTV μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γρηγόρης Θεοδωράκης.

Με τις εκλογές να έχουν πλέον επισημοποιηθεί για τις 21 Μαΐου, ο Γρηγόρης Θεοδωράκης αναφέρθηκε στις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού και τα προβλήματα του δημόσιου τομέα, όπως αυτά αναδείχθηκαν και από την τραγωδία των Τεμπών.


Ο κ. Θεοδωράκης άλλωστε είναι άνθρωπος με γνώση των προβλημάτων του κράτους, μιας και διετέλεσε Γ.Γ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης και σήμερα είναι συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

«Ας σκεφτούμε ποιος δημιούργησε αυτές τις παθογένειες, το κομματικό και πελατειακό κράτος. Πότε άνθισε η κακοδιοίκηση και η διαφθορά; Μπορεί να ασκήσουμε κριτική για πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο υπήρξε υπόδειγμα έντιμης και χρηστής διαχείρισης. Η παρούσα κυβέρνηση γιγαντώνει το κομματικό και πελατειακό κράτος», υπογράμμισε. «Καταρχήν πρέπει να εμπεδωθεί η απόλυτη αξιοκρατία στην λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Να βάλουμε τέλος στο ρουσφέτι. Σημαντικό θέμα είναι η σύγχυση αρμοδιοτήτων. Απαιτείται γενναίο ξεκαθάρισμα. Θα πρέπει να προχωρήσει η ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Πρέπει να πάμε σε πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει απλοποίησή τους. Επόμενο θέμα είναι η υποστελέχωση και η γήρανση του προσωπικού στο δημόσιο τομέα. Τέλος, έχουμε απουσία σοβαρών ελεγκτικών μηχανισμών, με ευθύνη της κυβέρνησης», προσέθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιπαρατεθεί με οποιονδήποτε είναι ενάντια στην ουσιαστική μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα. Δε φταίνε οι συνδικαλιστές που ο κ. Μητσοτάκης έχει διορίσει 3.500 μετακλητούς στο δημόσιο τομέα. Δε φταίνε αυτοί, που διόρισε διοικητή της ΕΥΠ άνθρωπο χωρίς πτυχίο. Να είμαστε αυστηροί και δίκαιοι, αποδίδοντας ευθύνες εκεί που πρέπει», τόνισε, δηλώνοντας ξεκάθαρα υπέρ της αξιοποίησης ανθρώπων σε επιτελικές θέσεις ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας.

Σε ότι αφορά στα θέματα που ταλανίζουν την Αιτωλοακαρνανία, σε επίπεδο Υγείας ειδικότερα, υπογράμμισε ότι υπάρχει τρομερή υποστελέχωση στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και έκανε λόγο για μία κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί. «Άμεση ενίσχυση, κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, διασφάλιση της παραμονής του επικουρικού προσωπικού και βούληση. Χρειάζεται επανεκκίνηση το ΕΣΥ, με προσλήψεις και όχι μόνο».

Μνεία έκανε και στο επίκαιρο ζήτημα της Γεωπονικής Σχολής, με τις κινητοποιήσεις για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων να βρίσκονται σε εξέλιξη. Αναφέρθηκε παράλληλα στην οικονομική κατάσταση σε εμπορικό και επιχειρηματικό επίπεδο στην Αιτωλοακαρνανία, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή υστερεί σχεδόν σε όλους τους επιχειρηματικούς δείκτες. «Να δημιουργήσουμε ισχυρό πρωτογενή τομέα, να αναπτυχθεί τουριστικά ο νομός, να έρθει ξένος κόσμος και χρήμα στην αγορά».

Όσο για το τι τον παρακίνησε να διεκδικήσει την ψήφο των Αιτωλοακαρνάνων στις προσεχείς εκλογές, τόνισε: «Έχω γεννηθεί, έχω μεγαλώσει εδώ, αγαπώ τον τόπο μου, τους ανθρώπους, θέλω να βοηθήσω. Έχω περάσει από θέσεις ευθύνες, πιστεύω ότι διαθέτω την εμπειρία, τη γνώση, το όραμα και την αποφασιστικότητα για να κάνω πράγματα. Θέλω να απευθύνω έκκληση στις νέες και τους νέους της Αιτωλοακαρνανίας. Καταλαβαίνω ακόμη και την άρνησή τους για συμμετοχή στα κοινά, όμως αυτό είναι λάθος. Όχι με πολιτικάντικη και ψηφοθηρική διάθεση, τους καλώ όχι να με ψηφίσουν αλλά να συζητήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα για το αύριο της Αιτωλοακαρνανίας. Να μείνουμε στον τόπο μας, να εργαστούμε για ένα καλύτερο αύριο».

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button