ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Γιώργος Βαρεμένος: «Επικίνδυνη περιδίνηση στο Νοσοκομείο Αγρινίου»

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργος Βαρεμένος με ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου, συνιστά επικίνδυνη περιδίνηση σε μία στιγμή κρίσιμη όχι μόνο για την διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών απέναντι στα προβλήματα υγείας των συμπολιτών μας».

Αναλυτικά:

Δεν έφταναν τα “ήξεις-αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις” γύρω από την αναστολή της λειτουργίας της ΜΕΘ, που όλο ανοίγει κι όλο κλειστή είναι. Ούτε το γεγονός ότι αποφασίσθηκε νέα αναστολή τακτικών χειρουργείων, που αφήνει πολλούς ασθενείς στο κενό του φόβου και της αγωνίας για την αντιμετώπιση σοβαρών νοσημάτων τους.

Έχουμε τώρα και την κατάσταση πολέμου με τις αναστολές συμβάσεων εργασίας όσων -κακώς, βέβαια- αρνούνται να εμβολιασθούν. Η αντιμετώπιση αυτών των εργαζομένων έπρεπε να έχει γίνει με τρόπους που έχουν προταθεί ώστε να μην πληγεί η λειτουργικότητα και η αντοχή της μονάδας.

Η κατάσταση που έχει, γενικότερα, διαμορφωθεί, οδηγεί σε τραυματισμό της λειτουργίας και σε πλήγμα της αξιοπιστίας ενός νοσηλευτικού ιδρύματος που παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην προάσπιση της υγείας των πολιτών.

Αν η απομάκρυνση και των δύο υπουργών από το αρμόδιο χαρτοφυλάκιο συνιστά μία έμμεση ομολογία αποτυχίας, τα πράγματα θα γίνονταν χειρότερα αν η νέα πολιτική ηγεσία προσέφευγε σε πειραματισμούς, που -εκτός των άλλων- θα οδηγούσαν σε εχθροπάθεια και διαίρεση των πολιτών, σε μία περίοδο που απαιτείται συνετή, υπεύθυνη και αθόρυβη δουλειά για τον επιτυχή χειρισμό σοβαρών ζητημάτων, που άπτονται της υγείας και της ζωής του λαού της περιφέρειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button